Victorie de senzaţie la ultima apariţie în Cupele Europene!!!

0
Posted December 17, 2013 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

002

Lucian Popa

În cadrul etapei a VI-a şi ultima din FIBA EuroChallenge, marţi seara secţia de baschet a CSM Oradea a primit în Arena „Antonio Alexe” vizita celor de la Royal Gaziantep. În urma unei prestaţii extrem de solide şi inteligente, bihorenii au reputat cel de-al doilea succes în faţa turcilor cu scorul de 73-71 (20-15, 15-25, 17-10, 21-21). A fost una dintre cele mai bune evoluţii ale echipei locale în acest sezon încuinunată cu un succes.
Gazdele au început foarte bine având în Titus Nicoară un bun recuperator iar Dillon un bun marcator. Franklin transformă două libere iar Subotic punctează de trei pentru o diferenţă de cinci puncte 16-11. A urmat o fază extrem de controversată în care gazdele sunt pur şi simplu dezavantajate de două puncte, mingea în cădere fiind respinsă de un adversar. Sfertul este „închis” de Denison după ce finalizează perfect.
Dillon se remarcă în partea a doua iar Lorbeck un jucător fenomenal îşi aduce echipa în joc cu trei puncte. După ce turcii vin la doar un singur punct diferenţă 26-25, Cristian Achim solicită primul timp de odihnă. Oaspeţii par mult mai hotărâţi în special în apărare dar Comagic îşi trece şi el numele pe lista marcatorilor. Markovic forţează pe ultima secundă de trei puncte şi marchează dar adversarii nu renunţă. Urmează o perioadă extrem de bună pentru vizitatori care profitând de ratările noastre trec în avantaj. Ultima aruncare îi aparţine lui Subotic care greşeşte ţinta.
După pauză orădenii ies mult mai decişi de la cabine, Dillon în două rânduri marcând de trei puncte. Un parţial de 9-0 face ca roş-albaştri să treacă al cârma partidei, până în final. Denison se remarcă printr-un sleam-dunk, iar Nicoară transformă două libere. Denison nu pot fi oprit în drumul său spre coş iar oaspeţii combină mult mai mult în terenul advers. Markovic punctează în urma unei pătrunderi, iar în apărare Dani Popescu faultează total inutil. Subotic are un conflict un adversar iar Nicoară punctează pe urmărire. După ce Stevic marchează de la trei puncte, Serkan este sancţionat cu fault antisportiv. Oradea arată constanţă iar Dillon este mereu în prim plan cu o viteză superioară faţă de adversari. Finalul jocului este dramatic. Subotic marchează două libere, iar Denison este accidentat destul de grav (un adversar ia căzut pe gleznă). Este înlocuit de Achim. Oradea are şansa victoriei dacă gestionează finalul bine. Şi aşa şi procedează. Cu un minut şi jumătate au avantaj de două puncte. Nicoară reuşeşte intercepţia iar în atac Franklin e faultat şi transformă două libere. White este eliminat pentru cinci greşeli iar oaspeţii marchează de la trei puncte. Din nou Franklin transformă două libere şi aduce Oradea la patru lungimi.

014

Nicoară faultează şi el şi părăseşte terenul cu cinci greşeli. Subotic repune pentru Franklin care este faultat şi transformă doar o liberă. Oradea are trei puncte iar turcii nu mai au time-aut. Ei joacă pe recuperarea ofensivă după prima transformată dar gazdele au mingea. Victorie extrem de importantă în faţa unui adversar foarte valoros care a revenit mereu în joc.
La partidă au asistat printre alţii şi Zoltan Koşa şi Vereş Attila (alături de fetiţă) foşti antrenori ai CSM-ului în primii ani de existenţă. Deşi au obţinut trei victorii ai noştri părăsesc competiţia prematur cu toate că poate erau una dintre echipele îndreptăţite să se califice mai departe.
Sâmbătă în cadrul etapei a XIII-a a Ligii naţionale de baschet masculin, CSM Oradea va primi vizita celor de la Energia Rovinari de la ora 20,00.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)