Apelul şefului sportului mondial, Marius Vizer: Să fim solidari la Olimpiada de la Soci

0
Posted January 10, 2014 by Lucian Popa in Altele sporturi

303035-marius-vizer

preluare qmagazine.ro

Cu ceva mai mult de o lună înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Soci, din Rusia, şeful sportului mondial, românul Marius Vizer, lansează un apel surprinzător.
Mai sunt doar câteva zile până la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Soci, din Rusia, şi mai multe state occidentale, printre care Germania, SUA sau Franţa, au anunţat deja că vor boicota la nivel de prezenţă politică competiţia olimpică, din cauza încălcărilor drepturilor omului din ţara condusă de Vladimir Putin.
În acest contex, noul preşedinte al SportAccord, Marius Vizer, lansează, pe final de an, un apel la solidaritate faţă de poporul rus, dar şi la respectarea valorilor sportului.
„Suntem în ajunul uneia din cele mai prestigioase clipe din istoria sportului olimpic: Jocurile Olimpice de la Soci. Ele reprezintă nu doar efort colosal din partea Rusiei, unul care a beneficiat de atenţia exclusivă a preşedintelui Vladimir Putin, dar în acelaşi timp, ele sunt un efort uriaş de respect şi solidaritate între oameni, un gest nobil de apreciere din partea poporului rus faţă de toate ţările din lume care vor participa la acest eveniment”, susţine preşedintele SportAccord, într-un mesaj la finalul lui 2013.
„Cred că sportivii, politicienii, presa şi toate celelalte entităţi care definesc valorile umane trebuie să fie nu doar solidari cu eforturile de respect ale Rusiei , dar cu ocazia acestui eveniment, ar trebui să sprijine şi să celebreze împreună un gest total de solidaritate, apreciere şi unitate pentru a deveni la rândul lor, un exemplu pentru umanitate”, adaugă Vizer.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)