Bănăţenii cred în minuni. Oradea cu prima şansă

0
Posted January 11, 2014 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

timis

banatsport.ro

BC Timișoara trebuie să refacă un handicap de 16 puncte dobândit în meciul tur, de la Oradea, pentru a obține calificarea în Final Four-ul Cupei României. Antrenorul Dragan Petricevic cere și ajutorul suporterilor, care i-ar putea împinge de la spate pe Jovanovic & co. în jocul de duminică.
„Noi suferim la mai multe capitole, cum ar fi pregătirea fizică și omogenitatea. Spun pregătire fizică pentru că în ultima lună s-au schimbat trei jucători și s-a lucrat mult mai mult tactic și destul de static. Jucătorii noi au trebuit să învețe schemele de joc, am venit la rândul meu cu câteva schimbări și mereu trebuia să ne pregătim pentru meciul ce urma. Aceste schimbări necesită timp”, a declarat Petricevic.
Antrenorul timișorenilor cere suportul tribunei, pe care echipa încă nu îl simte, spre deosebire de orădeni, mereu împinși de la spate de publicul din sala „Antonio Alexe”. „La Oradea e o susținere extraordinară din partea sălii. Din păcate, jucătorii noștri nu simt acest lucru la Timișoara. Nu mai fac un apel către suporteri, dar adevărul e că trebuie să transmitem un mesaj către timișoreni, deoarece această echipă încă nu simte susținerea pe care o merită. În ultimii șapte ani de zile, a participat la cinci turnee finale ale Cupei României, de patru ori a jucat finala, a disputat două finale de campionat, doul Final 4-uri în Cupa Europei Centrale și câte o prezență în EuroChallenge și Liga Balcanică. Aceste date duc BC Timișoara pe primele locuri în bascgetul românesc, după Asesoft, și la bătaie cu Clujul și Mediașul, în ceea ce privește puterea rezultatelor. Această echipă chiar merită o susținere. În toate orașele pe care le-am enumerat, există această legătură între public și echipă. La noi, din păcate, nu am găsit-o, dar sper să o revedem începând cu meciul cu Oradea. Repet, nu e un apel, pentru că nu suntem atât de neajutorați încât să facem apeluri. E doar un mesaj al unor jucători care joacă cu numele Timișoarei pe piept, pe spate și în inimă”, a mai spus Petricevic.
Diferența de 16 puncte din meciul tur va fi dificil de remontat, însă Dragan Petricevic are încredere în echipa sa. „Diferența e destul de mare, nu e ușor să o recuperăm. Inevitabil, la fiecare conferință de presă, un antrenor e nevoit să se folosească de câteva clișee. Unul dintre ele spune că se joacă până la ultimul fluier. Dar asta e realitatea. Noi chiar vom încerca să jucăm un baschet de calitate, nu să stăm să privim mereu înspre tabelă. Vom încerca să recuperăm această diferență, dar la fel de bine, e important cum vom juca, în perspectiva returului. Nu ne-am impus un obiectiv stresant,. ci unul normal, încercarea de a ajunge în Final Four-ul din Cupa României, după care urmează cel legat de play-off. Minunile se întâmplă de multe ori doar în filme și în basme. O minune trebuie să vină însă și în urma unui program bine structurat”, consideră Petricevic.
Partida BC Timișoara – CSM Oradea se va desfășura duminică, de la ora 18, în sala „Constantin Jude”.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)