Dillon face cadou victoria clujenilor!!!

0
Posted January 17, 2014 by Lucian Popa in Baschet

foto

LUCIAN POPA

U Mobitelco Cluj-Napoca – CSM Oradea 70-69 (21-16, 18-21, 16-20, 15-12)
În cadrul etapei a XIV-a a Ligii Naţionale de baschet masculin, CSM Oradea a jucat vineri seara în Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca în compania celor de la U Mobitelco. A fost un meci disputat între două echipe care se cunosc foarte bine câştig de cauză având în final echipa oaspete mult mai eficientă în momentele cheie ale jocului.
La finele timpului regulamentar de joc, scorul a fost 70-69 (21-16, 18-21, 16-20, 15-12) în favoarea organizatorilor.
Deşi au câştigat primul angajament, deşi au avut primele două aruncări libere, orădenii nu au marcat, primele puncte find realizate de Baciu. După ce Denison a “spart gheaţa”, Hargrove nu este oprit de la mare distanţă. Dillon marchează şi el de la distanţă, iar Denison egalează la nouă. Clujenii sunt mai hotărâţi şi punctează prin Silvăşan şi Cuic, iar Achim solicită timp de odihnă. Finalul s-a echilibrat Hargrove fiind cel mai bun jucător al primului sfert. Dillon îşi aduce echipa la doar două lungimi distanţă, Silvăşan face diferenţa de cinci puncte cu o aruncare de la distanţă în ultima secundă.
Sfertul secund începe cu un Hargrove într-o formă foarte bună, fiind un duel la distanţă cu Dillon. Sparks şi Cuic duc Clujul la +9, iar Ţibîrnă se descurcă impecabil sub panoul advers. Silvăşan transformă şi libera suplimentară iar gazdele au zece puncte avans. Comagic îşi face bine treaba, iar Ţibîrnă se remarcă din nou. Clujenii joacă foarte exact, se apără bine dar nici replica oaspeţilor nu este una modestă. Dillon combină cu Subotic, acesta din urmă marcând. Nicoară aruncă un air-boll pentru ca Medvedj să scape balonul după o recuperare. Subotic încearcă cu panoul dar nu punctează, în schimb o face de două ori consecutiv şi Oradea preia conducerea cu un minut înainte de pauză. Silvăşan este ultimul marcator al primei părţi, iar clujenii au un moral bun.
Sfertul al treilea începe cu unele inexactităţi în ambele tabere, Nicoară fiind primul marcator. Prestaţia ambelor echipe este modestă, fără puncte şi fără constanţă, Oradea profită dar nu se poate desprinde. Sparks transformă o aruncare de la linia de 6,75 iar Subotic de la semidistanţă pune un punct în plus pentru vizitatori 48-49. Gazdele sunt menţinute “în viaţă” doar de reuşitele lui Silvăşan, în timp ce Denison este decisiv pe urmărire. Subotic prin sleam-dunk duce echipa din municipiul de pe Crişul Repede la +4, iar Bobo Pintea solicită timp de odihnă. După abatere de teren, Oradea punctează din nou, dar nu-l poate opri pe Sparks foarte decis. Arbitrii acordă total aiurea mingea bihorenilor, iar publicul se încinge.
Înainte de ultimul sfert roş-albaştrii au doar două puncte avans 57-59. Nicoară este primul macator al ultimul sfert iar după ce Franklin punctează şi el Pintea solicită din nou time-aut. Partida se echilibrează, Ţibîrnă îşi depăşeşte adversarul direct şi înscrie. Hargrove allege soluţia individuală, dar ratează Franklin imitându-l. Medvedj dă semnalul revenitii, iar Hargrove transformă libera suplimentară. Dani Popescu profită de lipsa marcajului, iar Lalovic de la libere transformă. Nicoară îl serveşte perfect pe Ţibîrnă care nu poate rata şi tot acesta din urmă este faultat. Deşi trebuiau acordate două libere, arbitrii ezită. Nicoară punctează exact când echipa are nevoie dar Lalovic este exact la libere. Hargrove menţine suspansul, Markovic ezită să arunce, iar Achim îl schimbă automat. Oradea are doar două puncte avans 69-67. tensiunea este în creştere. După două posesii alternative, Silvăşan aruncă şi ratează. Hagrove cel mai bun jucător al gazdelor ratează. Franklin iroseşte un atac prelungit, pe contraatac, Silvăşan punctează incredibil de la tre puncte şi trece în avantaj!!! Time-aut Achim cu patru secunde înainte de final. Franklin repute perfect pentru Dillon care singur, singurel… ratează. Oradea pirde pe mâna ei…


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)