LPS “Bihorul” şi-a făcut bilanţul pentru anul 2013

0
Posted January 29, 2014 by Lucian Popa in Altele sporturi

0011

LUCIAN POPA

Cantina Liceului cu Program Sportiv “Bihorul” Oradea a găzduit miercuri dimineaţa o inedită conferinţă de presă în care conducerea liceului a făcut un bilanţ al activităţii sportive şi educaţionale din anul 2013. Dan Matei, Lucian Stance şi Roland Bocoi, director, director adjunct şi respectiv director educaţional au fost prezenţi la întâlnirea cu reprezentanţii mass-media. În primul rând anul 2013 a fost unul mai sărac ca număr de madelii decât 2012 dar mai valoros. Astfel sportivii locali au cucerit un număr de 109 medalii dintre care 23 la nivel internaţional şi 86 la nivel naţional. Dintre cele 23, zece au fost de aur, patru de argint şi zece de bronz. De asemenea la nivel naţional 24 de medalii au fost de aur, 21 de arbint şi 41 de bronz. Cele mai multe medalii atât la nivel internaţional cât şi la nivel naţional l-a obţinut catedra de judo 18 internaţionale şi 54 naţionale. Asta în condiţiile în care sunt înregistraţi în instituţia de învăţămând 1 212 elevi dintre care legitimaţi al LPS “Bihorul” 626. Cea mai mare pondere de sportivi legitimaţi sunt la fotbal 326 şi la atletism 205.
Nu mai puţin de 28 de sportivi bihoreni fac parte din loturile naţionale la judo, atletism, volei, fotbal şi lupte, iar din cele 11 ramuri sportive existente la LPS “Bihorul”, nouă sunt afiliate la federaţiile de specialitate. Mai urmează ca celelalte două nou înfiinţate şi anume înot ş tenis să fie şi ele afiliate o dată cu înregistrarea în certificatul de identitate sportivă.
Dezamăgirea vine de la gimnastica ritmică şi de la nataţie, acolo unde încă rezultatele nu sunt cele aşteptate, dar acolo unde se pot face progrese.
“A fost un an bun dar va fi un 2014 în care elevii noştrii vor fi angrenaţi în cadrul unor întreceri internaţionale cum ar fi Campionate Mondiale, Europene sau Balcanice, Festivaluri internaţionale sau Cupe Mondiale sau Europene” declara Lucian Stance director adjunct.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)