Pas uriaş spre Final Four-ul Cupei României!!!

0
Posted January 8, 2014 by Lucian Popa in Baschet

002

LUCIAN POPA
CSM Oradea – BC Timişoara 98-82 (26-18, 21-27, 22-18, 29-19)

Primul meci în anul calendaristic 2014 a adus şi primul succes în vistieria celor de la CSM Oradea. Secţia de baschet masculine a clubului a debutat cu o victorie de senzaţie scor 98-82 (26-18, 21-27, 22-18, 29-19) în faţa celor de la BC Timişoara. Partida a contat pentru manşa tur a sferturilor de finală, a Cupei României, duminică urmând a avea loc returul.
Gazdele au început curajos meciul, Denison şi Nicoară marcând primele puncte în timp ce Jovanovic a punctat pentru oaspeţi. Orădenii prind curaj şi ajung să conducă zece puncte (19-9) în urma unei prestaţii extrem de solide a lui Nicoară, dar remarcaţi fiind Subotic şi Denison, cei care au făcut legea pe teren. Dani Popescu faultează total inutil iar vizitatorii revin încet pe tabelă. Sfertul al doilea debutează cu un coş de trei puncte a lui Markovic şi Oradea face spectacol. Din păcate apărarea lasă de dorit. Primul remarcat al bănăţenilor este acelaşi Jovanovic cel care liber fiind nu iartă şi punctează de la mare distanţă. Este automat copiat de Andrei care face şi el acelaşi lucru, pe fondul unei relaxări total inexplicabile a gazdelor. Alb-violeţii prind curaj iar de la –8 pe tabelă, revin la +2 (33-31). Ţibîrnă se remarcă printr-un sleam-dunk, dar roş-albaştri suferă. Totul se rezumă la acţiuni individuale iar defensiv nu se coordonează deloc. Oaspeţii profită din plin, dar finalul sfertului le-a aparţinut organizatorilor care prin Subotic au un minimum avantaj.
La pauză cu toţii aşteptau o prestaţie a organizatorilor mult mai eficientă în partea a doua. Şi aşa a şi fost. Oradea are un parţial de 7-0, iar publicul începe să-şi susţină frenetic favoriţii. Când Achim & co. au 11 puncte diferenţă, Dragan Petricevic solicită timp de odihnă. Dintr-o eroare de la masă, se stă două minute şi nu unul cum e regulamentar, arbitrii uitând să pornească cronemetrul. Andrei punctează din nou de la mare distanţă, iar Jovanovic este de neoprit. Tentativele de a menţine o diferenţă constantă în favoare baschetbaliştilor din municipiul de pe Crişul Repede sun dejucate, Timişoara revine mereu în joc, în condiţiile în care impecabilul Jovanovic şi-a pus în valoare fiecare coechipier. Aceştia duc fiecare atac până la limita timpului regulamentar şi aleg soluţia cea mai bună. Dillon îşi începe şi el recitalul, destul de târziu şi-şi depăşelte adversarul direct. Înaintea ultimului sfert Oradea are doar cinci puncte avans.
Experenţa lui Franklin face ca diferenţa să crească constant, iar pe mâna lui Comagic se ajunge la unsprezece lungimi. Oaspeţii dau primele semen de oboseală în timp ce localnicii se încurajează reciproc. Vasojevic este descalificat pentru cinci greşeli personale, iar Dillon şi Subotic găsesc mereu drumul spre panoul advers. A fost unul dintre momentele în care bihorenii au simţit să sunt mult peste adversari. Punctul slab al bihorenilor a fost aruncările libere unde procentajul a fost mai modest decât de obicei. Finalul le-a aparţinut în totalitate orădenilor. Aceştia pe fondul unei pregătiri fizice superioare marchează pe contraatac prin Comagic, Subotic sau Denison, dar prin sleam-dunk. Lăpuşte îl faultează dur pe Denison şi este penalizat cu greşeală antisportivă, 4 puncte la o singură acţiune reuşesc favoriţii locali. Petricevic nu mai are soluţii, Fenn şi Conley fiind şi ei obosiţi. Jovanovic a jucat 40 de minute iar randamentul lui a fost modest în ultimul sfert. Ultima acţiune aparţine tot gazdelor care încearcă să marcheze spectaculos, dar ratează. Pas uriaş spre Final Four-ul competţiei făcut de CSM Oradea care şi-a asigurat o diferenţă liniştitoare pentru retur. Urmează doar ca dminică ai aibă capacitatea fizică de a face un meci cel puţin la fel de bun pentru a se califica.
Continuând tradiţia şi sloganul “Respect valorilor sportului bihorean”, lovitura de începere a partidei a fost executată de Virgil Preda, antrenorul de altletism cu cele mai multe medalii din istoria judeţului Bihor.
De la CSM Oradea s-au remarcat Subotic cu 23 puncte (cea mai bună prestaţie în tricoul orădenilor), urmat de Denison cu 19 puncte, Dillon c 14 şi Nicoară cu 13. De partea cealaltă Jovanovic a marcat nu mai puţin de 24 puncte, urmat de Conley cu 18.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)