Au fost mult mai exacţi în finalul partidei

0
Posted February 15, 2014 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

foto

LUCIAN POPA

În cadrul etapei a XVIII-a a Ligii Naţionale de baschet masculin, CSM Oradea a jucat sâmbătă după-amiaza la Mediaş pe terenul celor de la Gaz Metan. La finele jocului roş-albaştri au câştigat cu mari probleme cu scorul de 81-74 (26-21, 10-21, 16-22, 29-11).
Oaspeţii au început bine şi au marcat prin Denison, inclusiv libera suplimentară. Dillon este faultat sub panoul advers, dar Denison se descurcă din nou bine. Organizatorii abuzează de aruncările de la distanţă şi ajung uşor în penalitate. Subotic transformă două libere. Mediaşul revine încet dar sigur, Bogavac marcând de la distanţă. Subotic puntează iar Franklin îşi trece şi el numele pe lista marcatorilor. După mai puţin de şase minute de joc Oradea are zece puncte avans 7-17. Marojevic transformă libera suplimentară şi reduce din diferenţă. Ambele echipe se concentrează mai mult în atac pentru ca în apărare unele decizii să fie fluierate aiurea. Ultimul atac apartine orădenilor, comagic pierde mingea şi Bogavac de la mijlocul terenul aruncă şi … marchează. După primul sfert 21-26.
Kemp punctează de la mare distanţă iar Nicoară este şi el decisiv. Dillon pasează total aiurea, iar Franklin faultează din spate. Arbitrii îi iartă de antisportiv, şi Achim cere timp de odihnă. Oradea pierde teren şi este egalată. Din nou aceeaşi problemă, aruncările de la trei puncte, Soloba punctează de la distanţă, iar Kemp duce Mediaşul la +5. Găzarii sunt net superioari, parţial de 12-2, dar Dillon în scrie. Ţibîrnă recuperează eficient, dar Dillon iroseşte şansa egalării. Oradea se menţine în atac iar Dillon se remarcă cu o aruncare cu panoul. Partida se echilibrează, Hallik scăpând mingea din mână. Marcel Ţenter cere timp de odihnă pentru gazde. Oradea iroseşte un atac şi se află în penalitate. Hallik este din alt meci, iar Mediaşul profită. Radetic duce avansul pentru echipa lui la şase puncte. Finalul le-a aparţinut vizitatorilor, care au înscrie de două ori consecutiv, Franklin fiind intr-o dispoziţie de joc bună. Shiloh marchează cel de-al şaselea coş de trei puncte!!! Oradea marchează doar zece puncte şi la pauză are de recuperat cinci puncte. 41-36.
Shiloh şi Nicoară sunt primii marcatori ai sfertului al treilea, iar Bogavac se face remarcat de la mare distanţă. Mai rar aşa ceva, Nicoară ratează ambele libere. iniţiativa aparţine total gazdelor iar Denison face un fault dur. Gazdele joacă mult mai eficient şi sunt primii în duelul unu la unu. Comagic pierde uşor un balon, iar Denison comite cea de-a treia greşeală personală. Ţibîrnă intră pe teren, dar nu-l poate opri pe marojevic. Subotic este faultat şi beneficiază de trei libere, toate transformate. Comagic ratează singur iar Shiloh duce măreşte difereţa la 11 puncte. Franklin reduce din diferenţă, iar apărarea oaspeţilor începe să de-a roade. Nicoară e găsit liber e Subotic, şi gazul cere timp de odihnă. Shiloh il depăşeşte uşor pe Franklin iar Ţibîrnă marchează din sleam-dunk transformând libera sulimentară. kemp este cel care coordonează formaţia alb-negrilor, iar Shiloh este de neoprit. Din nou coş de trei puncte şi ajunge la cota 20 în acest joc. Dani Popescu scapă un balon iar gazdele profită. Okosun transformă ultimele două libere ale sfertului, iar Mediaşul este greu de oprit.
Începe ultimul sfert. Dani Popescu marchează de trei puncte. Marojevic ratează ambele libere, iar Hallik punctează şi el de la distanţă. Oradea începe să spere. Kemp se duce “până-n coş” iar Hallik ţine aproape. enzaţional, la finele atacului, Shiloh la cea mai bună apariţie punctează din nou de trei puncte. Ţibîrnă este extrem de inteligent, urmăreşte şi marchează. Radetic iroseşte un atac, iar Franklin cu preţul unei accidentări recuperează ofensiv. Dillon are două libere, Radetic fiind descalificat pentru cinci greşeli. Conform posesiei alternative, Oradea are avantaj. Dillon iroseşte şansa egalării, Mediaşul dă primele semne de oboseală. Publicul nu este deacord cu unele decizii, iar tensiunea este în creştere. Dillon îşi asumă responsabilitatea dar pierde balonul, Hallik faultează inutil iar Oradea este în penalitate. Bogavac transformă doar o liberă, Ţibîrnă urmăreşte şi înscrie din nou. Dani Popescu aduce Oradea în avantaj 71-69!!! Subotic comite paş în ofensivă, iar în defensivă comite fault aiurea. Nicoară măreşte avantajul, 73-70, iar Ţibîrnă faultează. Cu un minut inainte e final Oradea are două puncte avans şi posesia. Nicoară este impebacil şi măreşte diferenţa. Mediaşul recurge la tactica liberelor, Franklin fiind faultat. Marojevic este împins de Ţibîrnă şi transformă doar o liberă. dani popescu este faultat şi are două libere. Bogavac înscrie rapid iar Achim cere timp de odihnă. Franklin din nou înscrie de la libere
Cei mai buni marcatori ai partidei au fost: Shiloh 23 de puncte, Bogavac 21 de puncte de la gazde, Franklin 18 puncte, Subotic 12, Nicoara 13 de la orădeni.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)