Avram ar putea renunta, după ce câştigă alegerile

0
Posted February 7, 2014 by Lucian Popa in Fotbal

avram[1]

preluare sptfm.ro

Ziua in care Federatia Romana de Fotbal isi va afla noul sef este tot mai aproape, iar candidatii la scaunul de presedinte al forului bat tara in lung si in lat pentru a-i convinge pe reprezentantii entitatilor sportive cu drept de vot ca stau de vorba cu cel care poate schimba lucrurile in bine. Este si cazul fostului presedinte al CCA, Vasile Avram (foto), care ne-a relatat cateva dintre subiectele atinse, joi, la Ploiesti intr-o intalnire cu conducatorii cluburilor din Prahova si Buzau.

„Daca nu reusesc sa indeplinesc o singura clauza din contract, cluburile pot sa imi ceara demisia si eu voi pleca din functia de presedinte al FRF!”

“Am avut o intalnire cu structurile sportive si cluburile afiliate la FRF din judetele Prahova si Buzau, atat la nivel de fotbal de baza, cluburi sportive cu activitate scolara, Liga 2, 3, Asociatii Judetene samd. Mi-am prezentat programul meu de candidatura si planul national de dezvoltare dezvoltat de mine si prezentat membrilor afiliati, care au completat un chestionar legat de problemele pe care le intampina. Totodata le-am prezentat un contract al fotbalului, sub semnatura personala intre mine si fiecare structura sportiva, fiecare club afiliat cu drept de vot la FRF, un contract cu tot ce inseamna obiective de performanta pe care mi le-am propus spre indeplinire in perioada mandatului daca voi fi ales sef la Federatie. Este vorba de obiective si sarcini precise cu termene clare pe termne scurt, mediu si lung. In cazul in care nu-mi voi indeplini o sarcina sau o masura, fiecare club are posibilitatea sa ceara demisa mea, iar eu, la randul meu, am promis sa demisionez”, a fost ferm Vasile Avram.

„Federatia a fost ca o barca fara carmaci si fara directie”

„Se cunoaste foarte bine care sunt problemele, mai ales ca eu sunt presedintele AMFB, am fost si sunt coleg cu ei. Cunosc care sunt si problemele la cluburi, am fost director general la Rapid, secretar general la Astra, am fost vicepresedinte la Federatie samd. Din discutiile pe care le-am avut, este clar ca cel putin structurile sportive de la baza piramidei fotbalului au fost neglijate. Nu intamplator sunt aceste greutati. De exemplu: infrastructura, in ultimii 20 de ani, a disparut in proportie de 60%, numarul jucatorilor si practicantilor au scazut de asemenea. FRF nu i-a sprijinit pe cei de la baza fotbalului logistic, financiar si uman, i-a lasat sa pluteasca in larg, ca o barca fara directie si fara carmaci”, a declarat Vasile Avram in exclusivitate pentru Sport Total FM, in cadrul emisiunii „Panoramic”, realizata de Horatiu Sima.

Fonduri mai mari din bugetul federatiei pentru cei saraci
Fostul presedinte al CCA a prezentat totodata si cateva puncte de pe agenda sa de guverare a fotbalului romanesc: “FRF va dicta tot ce inseamna si va sustine contravaloarea baremurilor la arbitri si arbitri asistenti la Liga 3. Vom reduce si vom anula acolo unde se poate, taxe, vize, contributii la nivel de fotbal feminin si de baza. Conceptul nou care difera de actuala orientare a Federatiei sau a celorlalti candidat este redistribuirea veniturilor din bugetului Federatiei. Aici am suferit. Eu ma angajez sa distibui 5-10% catre asociatiile judetene, catre fotbalul feminin si fotbalul de sala, 2,5 %. Consider ca rolul AJF-urilor si importanta lor trebuie sa creasca, trebuie sa devina cu adevarat mini-federatii de fotbal in teritoriu”, a precizat Vasile Avram care vrea ca organizarea alegerilor pentru scaunul de presedinte al FRF sa puncteze mai bine la capitolul transparenta.

„Vom face aliante in turul doi impotriva lui Gica Popescu”

“Competitia din data de 5 martie, trebuie sa fie democratica, printr-un vot liber, dat de structurile sportive afiliate la FRF. Nu intamplator, acum o saptamana, am notificat Federatia sa publice lista cu structurile sportive si persoanele care au drept de vot, buletinul de vot si modul in care se va organiza scrutinul. Am mai cerut ca observatorii, mass-media sa fie in sala. Aliantele pentru turul doi vor curge in mod natural. Sunt convins ca ele se vor face si ca vom castiga alegerile pe data de 5 martie”, a mai spus Vasile Avram.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)