Căpitanul decisiv la ultima aruncare!!!

0
Posted February 8, 2014 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

002

LUCIAN POPA

CSM Oradea – SCM Craiova 76-75 (21-27, 17-14, 19-15, 19-19)

Se spune că norocul ţine cu cei buni. Şi Oradea a avut mare noroc… A câştigat un meci în care a gestionat mult mai bine finalul decât adversarul. Dacă Maric a ratat în momentele cele mai importante, de cealaltă parte Will Franklin a marcat exact când echipa avea nevoie de el. Una peste alta Oradea a făcut un meci modest şi a câştigat cu mult noroc în faţa unui adversar foarte bun dar care nu a avut luciditate în final.
În cadrul rundei cu numărul şaptesprezece din Liga Naţională de baschet masculin, CSM Oradea a primit vineri seara în Arena “Antonio Alexe” vizita celor de la SCM U Craiova. La finele unui joc dominat în cea mai mare parte a lui de către oaspeţi, gazdele s-au impus cu scorul de 76-75 (21-27, 17-14, 19-15, 19-19).
Începutul meciului a fost la discreţia craiovenilor care au marcat prin Seals şi Sokk fără nici un fel de probleme. Încă din debut orădenii nu s-au apărat în special la aruncările de la mare distanţă, cel mai slab capitol al localnicilor. Nicoară este cel care menţine Oradea pe linia de plutire, el marcând 8 puncte după mai puţin de cinci minute. Denison egalează situaţia iar Subotic cu un coş de la trei puncte îşi duce echipa în avantaj. Finalul l-a aparţinut din nou “oltenilor”Sokk fiind mereu în prim plan. S-a jucat un sfert de meci fără nici o modificare în ambele tabere. Kovac şi Seals cu două coşuri de la distanţă fac diferenţa iar apărările celor duă echipă erau pur şi siplu visătoare. Comagic la gazde şi Maric la oaspeţi apar şi ei pe parchet iar apărările meciul se intensifică. Pentru prima dată în tricoul roş-albastru intră şi Hallik un jucător care nu a ieşit cu nimic în evidenţă. Era şi normal. James printr-un sleam-dunk mişcă panoul şi e nevoie de intrvenţia oamenilor de ordine. Oaspeţii menţin un tempo ridicat, în lipsa lui Markovic, Ţibîrnă marcând de la trei puncte. Subotic egalează situaţia la 35, iar Oradea ajunge în penalitate. Hallik este blocat de două ori de mult mai masivul Jones, iar Achim solicită timp de odihnă. Finalul primului mitan îl aduce din nou în prim plan pe Jones care după o aruncare total aiurea, recuperază şi machează din nou prin sleam-dunk. La pauza mare Craiova are trei puncte avans.
Repriza a doua începe cu o reuşită de senzaţie a lui Bureau iar Achim trebuie să schimbe ceva în jocul gazdelor. Orădenii par a nu avea soluţii iar tensiunea în sală creşte. Denison se descurcă impecabil sub panoul advers şi-şi menţine procentajele foarte bine. Comagic transformă libera suplimentară iar Oradea egalează la 51. Nicoară, cel mai constant jucător al gazdelor faultează la trei puncte!!! la Seals, iar diferenţa creşte. Apărarea avansată a roş-albaştrilor crează probleme în tabăra vizitatorilor, iar Nicoară, incredibil comite cea de-a patra greşeală personală. După reuşite acestuia din urmă Oradea trece în avantaj 57-56.
Începe ultimul sfert. Ţibîrnă punctează primul pentru ca Subotic să arunce total aiurea pe lângă panou. Bogdan Popescu are o inspiraţie de moment şi marchează de la trei puncte imitat imediat de Ţibîrnă. Rotaţia Craiovei dă rezultate, antrenorul Milan Nisic fiind concentrat să de-a minute fiecăruia şi să elimine jucătorii cu multe greşeli personale. Kovac şi Seals duc Craiova la nouă lungimi distanţă (62-69) cu mai puţin de trei minute înainte de final. Bureau menţine diferenţa de şapte puncte, iar Nicoară marchează de la trei puncte. Oradea începe să spere. Cu un minut şi opt secunde înainte de final Seals îşi face treaba, iar Oradea cere timp de odihnă. 68-73. Subotic marchează iar Kovac părăseşte terenul accidentat. Oradea face repede fault şi ajung în penalitate. Seals ratează, Nicoară este faultat pe pătrundere şi transformă ambele libere. În ultimul minut scorul era 72-73. Seals este din nou decisiv, dar Oradea nu renunţă. Denison punctează şi el. Cu 18 secunde de atac Craiova conduce cu 75-74 şi Maric are două libere. A fost momentul psihologic al partidei. Maric ratează ambele libere, Oradea recuperează, timpul se scurge… Franklin îşi caută poziţia favoravbilă. Aruncă şi … marchează!!! 75-74. Publicul este în delir. Time-aut Craiova. Minge decisivă, acelaşi căpitan Williams Franklin deviază balonul. Victorie extrem de importantă pentru configuraţia finală a clasamentului în play-off dar obţinută pe fondul ratărilor lui Maric şi inspiraţiei lui Franklin. Poate Maric nu a uitat de unde a plecat.
Continuând proiectul Respect valoriclor sportului bihorean, lovitura de începere a partidei dintre CSM Oradea şi SCM U Craiova a fost efectuată de Suzana Onoca antrenoar de baschet la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” şi la lotul naţional feminin de junioare.
Cei mai buni marcatori ai partidei au fost: Nicoară 21 puncte, Denison 15, Subotiv Ţibîrnă şi Franklin fiecare cu câte 11 puncte la gazde, Seals 20, Sokk 16, Popescu şi Bureau câte 10 fiecare.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)