Efort incredibil pentru o victorie de moral!!!

0
Posted February 22, 2014 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

foto

LUCIAN POPA

Baschetul este unul dintre sporturile de echipă foarte frumos, în special când câştigi. Oradea a făcut un efort supraomenesc pentru a câştiga în faţa unui adversar mult mai proaspăt. Deşi şi-au arătat limitele în unele momente ale jocului în cele din urmă gazdele au crezut în şansa lor până în final când au avut sorţi de izbândă.
Arena “Antonio Alexe” din Oradea a găzduit sâmbătă 22 februarie unul dintre jocurile din cadrul etapei a XXII-a a Ligii Naţionale de baschet masculin. S-au întâlnit formaţiile CSM Oradea şi BCM U Piteşti. La finele unui joc extrem de disputat organizatorii aveau să câştige în final cu scorul de 72-66 (10-20, 18-20, 23-14, 21-13).
A fost una dintre cele mai tensionate partide din ultima perioadă la Oradea în care gazdele au riscat mult şi au câştigat.
Denison şi Nicoară au fost primii remarcaţi ai partidei iar debutul a fost unul favorabil. Surprinzător roş-albaştrii au o cădere inexplicabilă de care profită din plin piteştenii. Acim solicită timp de odihnă iar lucrurile stau rău pentru Oradea. Având un parţial de 14-0, vizitatorii încep să pună stăpânire pe joc în condiţiile în care gazdele nu se apără deloc.
Denison şi Dillon doresc să marcheze de sus iar ratările îi costă. Primul acumulează uşor două greşeli şi e înlocuit cu Ţibîrnă. După zece minute oaspeţii conduc lejer. A urmat un al doilea sfert în care gazdele au avut o evoluţie modestă în special în apărare fiind încapabil să-l opresască pe Tutt cel care marca din orice poziţie. Subotic încearcă să-şi menţină echipa într-o stare pozitivă dar greşelile imense se văd automat pe tabela de marcaj. Franklin marchează când nimeni nu mai spera iar Nicoară sau Comagic sunt incapabil să marcheze de sub panoul advers din poziţii favorabile.
Baschetbaliştii din municipiul de pe Crişul Repede traversează o perioadă foarte modestă, piteştenii profitând din plin. La pauza mare Oradea avea de recuperat 12 puncte.
Începe sfetul al treilea şi totodată o cursă de urmărire cu încercarea de a recupera fiecare punct. Apărarea avansată şi agresivă a organizatorilor le pune reale probleme oaspeţior care pierd teren. Comagic şi Nicoară câştigă mingi importante, dar recuperarea defensivă nu funcţionează. Denison este un marcator înăscut iar diferenţa scade constant. Ultima fază aduce un coş de senzaţie de trei puncte a lui Dani Popescu cu care Oradea revine în joc, ajugând la -2. Hristu Sapera antrenorul celor de la BCM U Piteşti, dă primele semne de nemulţumire încercând diferite formule de echipă.
Ultimul sfert s-a jucat într-o tensiune crescândă. Nicoară egalează situaţia şi are şansa să treacă în avantaj dar este inconstant la libere. În continuare Tutt este foarte greu de orpit, iar Barac este aproape de a fi sacnţionat cu fault antisportiv pentru proteste. Achim e agită mult pe margine, oboseala începe să-şi spună cuvântul iar Oradea nu renunţă. Mentalitatea de învingători este unul dintre punctele forte ale formaţiei. Hallik apare şi el pe parchet pentru a mai odihni un coechipier. Publicul simte momentul dificil şi-i încurajează favoriţii. Cu toşii speră la victorie. Argeşenii domină fizic dar nu se desprind, se merge “cap la cap”. Oradea are un plus la capitolul experienţă. Denison fiind “one fire” în tabăra locală. Încet dar sigur Oradea preia iniţiativa. oaspeţii pierd un balon în urma posesiei alternative, dar automat câştigă altul în urma aceleiaşi regul. Dillon începe să domine fizic şi este oprit prin fault. Libere nu este punctul forte al gazdelor care au +5. Durkovic ratează libere importante, iar Franklin combină superb cu Denison. Oradea nu are cum spăpa victoria. Sinadonovic marchează de la trei puncte, 69-66 şi reaprinde speraţele în tabăra argeşelilor. Se joacă tactic în ultimul minut. Subotic faultează inutil şi părăseşte terenul cu cinci greşeli personale. Tutt la fel. Franklin este exact atunci când jocul o cere, iar Nicoară respinge ultima tentativă.
Succes extrem de dificil obţinut în condiţii speciale pentru CSM Oradea care în şapte zile a câştigat trei meciuri, două în deplasare şi unul acasă. Victoria cu Piteştiul este şi un ascendent moral în perspectiva partidei din Cupa României.
Cei mai buni marcatori ai întâlnirii au fost: Denison 24 de puncte, Nicoară 14, Dillon 9, Franklin 7 de la gazde, Tutt 20, Barac 11, Sinadinovic 9 de la piteşteni.
Joi de la ora 18,00 în aceeaşi locaţi, CSM Oradea va primi replica celor de la BC Timişoara.
Foto: Roby Boroş.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)