Specialişti în finalurile de meci

0
Posted February 27, 2014 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

002

LUCIAN POPA

CSM Oradea – BC Timişoara 59-58 (10-20, 16-19, 18-12, 15-7)

Poate peste o perioadă de timp pe nimeni nu va interesa cum a câştigat Oradea meciul cu Timişoara. Au condus doar şapte secunde şi au învins. Dar care secunde, ultimele. Pe undeva total nemeritat, Oradea a reuşit în final să se impună datorită unei capacităţi senzaţionale de a reveni. Nu vreau să iau din meritul echipei bihorene, dar Timişoara a pierdut meciul şi nu Oradea l-a câştigat. Este adevărat că pentru a câştiga trebuie să joci 40 de minute la intensitate maximă.
În cadrul etapei a XX-a a Ligii Naţionale de baschet masculin, CSM Oradea a reuşit o victorie “in extremis” în faţa oaspeţilor de pe Bega. Timişorenii au început perfect Fenn şi Jovanovic ducând scorul la 5-0. Denison şi Subotic au restabilit egalitatea. Elevii lui Dragan Petricevic au continuat să înscrie cu o lejeritate uimitoare. La scorul de 11-5, Achim solicită timp de odihnă. Gazdele arătau încă din debut ca şi o echipă suferindă. Dillon ratează singur cu panoul, iar Jovanovic este incredibil, nu poate fi oprit. la ultima fază a primului sfert arbitrii îşi dau în petec, atacul lui Denison este orpit neregulamentar pe panoul, dar coşul este anulat.
Urmează un al doilea sfert în care în mai puţin de un minut oaspeţii cumulează trei geşeli de echipă. Ise la rampă Flaviu Lăpuşte. Timişorenii duc fiecare atac până la limita timpului, iar Lăpuşte îşi depăşeşte toate recordurile. Acesta marchează trei coşuri consecutive de la mare distanţă ceea ce face ca tribunele să amuţească. Arbitrii sunt huiduiţi pe bună dreptate, iar Oradea găseşte greu drumul spre panoul advers. Nici Nicoară şi nici Hallik nu sunt într-o formă ună. Din păcate apărarea organizatorilor este inexistentă. Mai mult bănăţenii domincă clar lupta şi la recuperările ofensive. Timişoara ajunge la 14 lungimi, iar Oradea pare incapabilă să revină. Hallik şi Franklin înscriu din apropiere, iar pauza vine la fix.
Începe din nou o cursă de urmărire aşa cum Oradea ne-a obişnuit în ultimele trei jocuri oficiale. Subotic înscrie, Jovanovic este “on fire” pentru oaspeţi, iar Nicoară şi Comagic punctează şi ei. Încet dar sigur diferenţa se reduce. Dani Popescu este penibil la libere, iar Ţibîrnă este mult mai eficient. Sfertul se încheie cu o reuşită de senzaţie a lui Jovanovic de la mare distanţă în ultimele secunde. Tensiunea creşte o dată cu trecerae timpului. Oare este posibil o nouă victorie. Nu mulţi cred în şansa bihorenilor.
Ultimul sfert începe cu o echipă vizitatoare care acumulează din nou uşor faulturi. Conley şi Denison au un duel super intereant, iar Achim schimbă continuu. Tactica pare să fie una câştigătoare Petricevic având doar şase jucători jumate. Arbitrii acordă fault uşor pentru gazde iar şansa este de partea gazdelor. Subotic de la trei puncte reprinde speranţele în tabăra gazdelor. 49-51. Nicoară are şansa de a-şi duce echipa în avantaj, dar este inexact la tri puncte. Antony Lee este descalificat iar Subotic transformă două libere 53-55. Fenn îl faultează în atac uşor pe Nicoară, dar libere le execută Subotic. Finalul este dramatic. Timişoara menţine conducerea la limită, iar Comagic punctează prin sleam-dunk.
Jovanovic face ce vrea cu apărarea adversă şi marchează în ultima secundă din zero grade cu om pe el 54-58. Au mai rămas doar 30 de secunde. Denison înscrie şi este faultat transformând libera 57-58. Oradea are ultimul atac, Franklin pătrunde îl serveşte ideal pe Subotic care nu poate rata 59-58. Time-aut Timişoara cu şapte secunde înainte de final. Cine îşi va asuma responsabilitatea. Jovanovic scapă de omul din marcat pasează pentru Andrei care ratează de la trei puncte. Succes extrem de norocos obţinut de gazde care s-au bucurat îndelung şi care au demonstrat încă o dată că sunt formaţia cu cel mai bun moral, revenind a patra oară consecutiv.
Din păcate vchea problem cu panoul persistă, la fiecare sleam-dunkk mai energic, panoul este mutat iar el trebuie repus exact în acceaşi pozitie. Ar fi cazul ca actuala conducere să găsească o soluţie pentru a evita anumite momente penibile.
Cei mai buni marcatori ai orădenilor au fost Subotic 16 puncte, Denison 11, Comagic 9, Franklin 8 de partea cealaltă, Jovanovic 25 !!!, Fenn 9, Conley 8.
Etapa viitoare echipa CSM Oradea va juca la Ploieşti pe terenul campioanei CSU Asesoft.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)