Tadici vrea, Dedu vrea, Oradea nu poate!!!

0
Posted February 28, 2014 by Lucian Popa in Handbal

tadici

LUCIAN POPA

Nu mi-am propus ca în 2014 să fie împotriva celor care iubesc şi susţin sportul, dar nici nu pot să rămân indiferent când un meci internaţional de handbal feminin la nivelul echipelor naţionale e pur şi simplu refuzat de Oradea. Cu tot respectul, sportul trebuie susţinut şi mai ales lăsat în casa lui şi nu dat afară de diferite interese.
Iniţial dubla amicală de handbal feminin dintre primele reprezentative ale României şi Germaniei ar fi trebuit să aibă loc în perioada 22-23 martie la Oradea. După ce Alexandru Dedu a câştigat alegerile a decis în compensaţie pentru diferitele voturi din zonă să mute meciul la Baia Mare.
Primul contactat de www.arenabihoreana.ro pentru mai multe detalii a fost Pavel Mercea preşedintele Asociaţiei Judeţene de Handbal Bihor. Acesta declara că Administraţia Imobiliară Oradea are contract pentru un eveniment extrasportiv în acea perioadă în Arena “Antonio Alexe”. Primul impediment. AIO se bucură de orice activitate care aduce bani iar interesul lor este să facă bani cu sala. Nu să bage bagi în sport.
Personal am vorbit cu Ovidiu Mureşan viceprimar al municipiului Oradea cel care susţine sportul “până în pânzele albe”. Singurul din ultimii ani care are ochi şi pentru sport. Viceprimarul anunţa că organizatorii din Baia Mare pot să ofece cazare şi masă gratuit celor din delegaţia Germaniei. Oradea nu poate. Un al impediment. Chiar aşa, vine Germania la Oradea pentru două amicaluri şi nu se găsesc banii necesari pentru un astfel de eveniment.
Gheorghe Tadici antrenorul principal al primei reprezentative de handbal a fost încă o dată confirmat de Alexandru Dedu în funcţia de antrenor principal. Printre condiţiile dublei cu Germania a fost ca meciul să aibă loc la Oradea. S-au făcut demersurile necesare dar nu s-a ajuns la un numitor comun. Contractul e contract şi trebuie respectat.
Acum Tadici este pus în faţa faptului împlinit. Nu în cele mai bune relaţii cu publicul din Baia Mare, Tadici obligat sau nu de situaţie a trecut la ameninţări. Dacă nu vor fi susţinute fetele cu Germania, meciul cu Belarus din preliminarii nu va avea loc la Baia Mare. Şi atunci se va apela din nou la Oradea.
Ceea ce este greu de înteles este un simplu fapt. De ce Oradea nu face eforturi mult mai mari pentru a aduce toate naţionalele posible la jocuri sportive în sală sau afară în condiţiile în care orice meci internaţional este un eveniment. În vară va găzdui o grupă din cadrul Campionatului European Under 18, Grupa B valorică şi grupa principală. Foarte bine. Dar la alte sporturi, chiar e nevoie de rugăminţi şi linguşeli specifice româneşti pe lângă conducerea CSM sau AIo pentru a găzdui un eveniment inedit. Cine poate da răspunsul evită… ca de obicei.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)