Test care poate decide locul în play-off

0
Posted February 6, 2014 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

roby

LUCIAN POPA

Unul dintre cele mai dificile jocuri pentru CSM Oradea va avea loc vineri seara. Deşi evoluează pe propriul teren nu se poate vorbi de o favorită deşi în mod normal gazdele pot să-şi valorofice acest avantaj. În cadrul rundei cu numărul şaptesprezece din Liga Naţională de baschet masculin, CSM Oradea va primi vineri seara de la ora 19,00 în Arena “Antonio Alexe” vizita celor de la SCM U Craiova. Gazdele vin după două înfrângeri total neaşteptate cu Sibiul şi la Cluj şi cu un moral destul de bun după victoria cu cei de la Timba. Dar pentru a trece de Craiova e nevoie de o mobilizaere. Hallik a semnat şi e noul jucător al CSM-ului şi în mod normal nu te poti baza pe el. Markovic este accidentat şi este incert iar ceilalţi jucători sunt valizi. Va fi o revedere cu fostul căpitan al orădenilor, Nemania Maric care să nu uităm că de această dată este adversar cel puţin de la ora 19,00.
Oradea trebuie să se mobilizeze pentru a obţine un succes care le-ar asigura temporar liniştea şi nu ar pierde contactul cu plutonul fruntaş. E necesar să se menţină între primele patru formaţii ale ţării pentru a avea un adversar mai accesibil în play-off, iar restanţa cu cei din Târgu mureş trbuie abordată clar la victorie, altfel ar putea fi eliminaţi chiar din primul tur.
Revenind la jocul de vineri, orice detaliu ar putea fi decisiv, iar prestaţia din etapa precedentă de pe propriul teren trebuie uitată cât mai repede şi schimbat ceva în jocul gazdelor care este în scădere. Că o recunoşatem sau nu, echipa bihoreană nu mai e cea din tur iar orice înfrângere ar putea fi decisivă în tentativa de a-şi atinge obiectivul şi anume accederea în semifinale.
“Oltenii” au avantajul că pot modifica tactica în timpul jocului şi au o bancă lungă, rotaţia fiind în favoarea lor, lucru care nu este în aceeaşi măsură adevărat în tabăra gazdelor unde tactica este precisă iar jocul colectiv este cel care defineşte victoriile. Rămâne de văzut cât de bine va pregăti Cristian Achim meciul din toate punctele de vedere pentru că altă variantă în afara victoriei nu există.
Foto: Roby Boroş.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)