Victorie de senzaţie la Târgu Mureş!!!

0
Posted February 19, 2014 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

echipa
LUCIAN POPA

În cursul serii de miercuri secţia de baschet masculin a CSM Oradea a disputat jocul restanţa din cadrul etapei a IX-a la Târgu Mureş în compania celor de la Mureşul. Iniţial meciul ar fi trebuit să aibă loc în luna noiembrie a anului 2013 dar din motive medicale partida a fost amânată. La finele jocului roş-albaştri au câştigat 78-74 (21-19, 16-15, 25-23, 18-15).
Gazdele au început cu un coş de trei puncte marcat de Peciukas pentru ca Nicoară să marcheze şi el. Mladenovic a marcat din sleam-dunk iar Dillon îşi duce echipa în avantaj. După ce jelenic ratează din pozitie favorabilă şi Markovic o face, iar Denison face prima greşeală personală. Peciukas este sancţionat şi el cu fault ofensiv, iar Denison se descurcă foarte bine. Oradea dă o replică foarte bună, conducând jocul şi au cinci puncte avans, dar Jelenic este extrem de agil. Martinik de la trei puncte reduce din diferenţă, iar Denison comite cea de-a doua greşeală personală şi e înlocuit cu Ţibîrnă. Mladenovic se descurcă foarte bine sub panoul orădean iar Mureşul revine pe tabelă. Franklin combină foarte bine cu Nicoară iar Jelenic este incredibil. După primul sfert Oradea are două puncte avans 21-19.
Nicoară este primul marcator al celui de-al doilea sfert, iar vizitatorii se descurcă foarte bine în special în ofensivă. Hallik apare şi el în echipa bihoreană, iar Comagic faultează ofensiv. Partida se echilibrează, jucătorii fac o serie de greşeli elementare iar ratările se succed cu repeziciune la ambele panouri. Gazdele fortează exasperant de la mare distanţă iar ratările lor fac ca Oradea să aibă posesia. Din păcate schemele nu funcţionează foarte bine iar mureşenii trec la conducere pe tabelă. Subotic se face remarcat printr-un stop-şut, iar Comagic punctează şi el. Ţibîrnă transformă două libere iar Mladenovic este greu de oprit. La pauza mare baschetbaliştii din municipiul de pe Crişul Repede au trei puncte avans.
Dillon punctează imediat după pauză, dar Ivanovic deschide seria aruncărilor de la mare distanţă. Mladenovic egalează 39-39, iar Dillon iroseşte un atac al oaspeţilor. Denison marchează la limita timpului de atac, iar la celălalt panoul Ivanovic transformă şi libera suplimentară. Nicoară ratează de la linia de libere, iar Subotic este sancţionat cu o nouă greşeală. Mureşul iroseşte o şansă în superioritate numerică iar egalitatea se menţine 46-46. Franklin din poziţia favorabilă nu poate rata, iar Martinic este imperial de la mare distanţă.
Cele două echipe se succed la conducere, dar gazdele irosesc o serie de atacuri. Jelenic forţează din nou şi ratează, iar Franklin punctează extrem de important de la trei puncte. Nicoară ratează inexplicabil, Brown nu poate fi oprit sub panoul orădean, iar Dillon transformă ambele libere 55-55. Brown se remarcă din nou dintr-o poziţie dificilă, cu om pe el, iar Franklin este metronom la libere. Apărarea avansată a vizitatorilor aduce penalizarea iar Martinic este marcator constant. Incredibil, Hallik de la distanţă cu om pe el înscrie!!! 60-59. Brown înscrie dar după expirarea timpului de joc.
Printr-o reuşită de excepţie, Denison deschide ultimul sfert, iar Franklin este omul potrivit atunci când e nevoie de el. Oradea ajunge la +5. Mladenovic transformă libera suplimentară, iar Dani Popescu faultează total aiurea. Mladenovic câştigă duelul cu Denison şi punctează. Franklin este din nou imperial iar Jelenic se descurcă bine. Nicoară recuperează şi Dillon marchează. Oradea ajunge în penalitate după mai puţin de cinci minute de joc. Gazdele ratează în superioaritate numerică, iar Oradea pune stăpânire pe joc. Franklin are o prestaţie peste aşteptări, dar apărarea lui Achim nu este cea mai bună. Ivanovic reduce din diferenţă 71-72. Dillon accelerează şi punctează pe lângă Jelenic, iar Dillon este perfect la libere. Martinic înscrie de la trei puncte. Cu 30 de secunde înainte de final Oradea conduce cu 76-74. Nicoară înscrie foarte bine şi victorie pentru Oradea.
Cei mai buni marcatori ai partidei au fost: Martinic 17 puncte, Ivanovic 12 puncte de la gazde, Franklin 24 puncte, Dillon 13, Nicoara 10 de la orădeni.
Foto: ebihoreanul.ro


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)