Vorbeşte mult, faptele pe locul secund

0
Posted February 13, 2014 by Lucian Popa in Altele sporturi
Ciao restaurant - pizzerie

banicioiu-300x200

preluare sptfm.ro

La mijlocul primei saptamani a lunii februarie, un copil de 9 ani a fost batut de colegii lui echipa din cadrul clubului de hochei CSM Suceava intr-un asa zis “ritual de initiere”. In loc sa intervina, antrenorul a dat vina pe cel care a incasat pumnii si picioarele. La cateva zile dupa incident, ministrul MTS, Nicolae Banicioiu (foto), a reactionat: “Resping cu fermitate violenta in sport“.

“Am luat la cunostinta cu indignare de evenimentele care s-au petrecut saptamana trecuta intr-un cantonament al echipei de hochei CSM Suceava. Valerian, un copil de 9 ani, a trebuit sa suporte, din partea colegilor sai si sub ochii nepasatori ai antrenorului, violente fizice echivalente cu un “botez” care, inteleg, are loc cu regularitate la un prim cantonament. Mai important decat orice, vreau sa imi exprim sustinerea fata de Valerian si fata de familia sa.

Resping cu fermitate astfel de acte de violenta si, indiferent de motive si de context, consider ca ele nu trebuie sa caracterizeze in niciun fel societatea noastra, cu atat mai mult sportul romanesc. Valorile sportive nu sunt in niciun fel compatibile cu violenta, iar acest lucru trebui promovat atat in randul antrenorilor, cat si al tinerilor sportivi.

Cum clubul CSM Suceava este in subordinea Ministerului Tineretului si Sportului, voi cere declansarea unei anchete care sa arate ce s-a intamplat si care ar trebui sa fie masurile pentru a nu mai avea parte de situatii similare.

Iau in considerare analiza in profunzime a subiectului violentei in lumea sportului, cu precadere a celui juvenil, si vreau ca tineri ca Valerian sa-si urmeze pasiunea fara a fi supusi unor presiuni fizice si psihice absolut inacceptabile si de netolerat“, a fost declaratia oficiala.

Biatul a participat la un turneu de hochei pentru echipele de juniori Under 12 care a avut loc la Ploiesti. Joi, 6 februarie, in prima seara din cantonamentul de la Ploiesti, baiatul cu trei ani mai mic decat colegii din echipa a avut parte de “botez”, ritual practicat de obicei la sporturile de echipa, care consta intr-o bataie primita de la ceilalti jucatori. Scena a fost filmata de unul dintre copii si a ajuns pe canalele de televiziune.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)