Acelaşi scenariu, dar cu un alt final

0
Posted March 9, 2014 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

003

LUCIAN POPA

Se spune că adevăratele caractere se văd la greu. Oradea trece printr-un moment mai greu şi e nevoie de solidaritate în jurul echipei. Ce era de aşteptat s-a întâmplat. Mureşul a câştigat fără probleme în municipiul de pe Crişul Repede controlând disputa de pe teren de la un capăt la celălalt. Pozitiv este faptul că avem avantajul victorilor directe, noi câştigând în deplasare la ei la patru puncte în timp ce ei ne-au învins la limită la un sigur punct. Un lucru este cert, când Nicoară şi Denison nu puntează, echipa nu câştigă. Dar atunci când totul se rezulmă al ultimele secunde, poate fi cu totul alta soarta unui joc.
În cadrul etapei a XXII-a a Ligii Naţionale de baschet masculin, CSM Oradea a primit duminică seara în Arena “Antonio Alexe” vizita celor de la BC Mureş Târgu Mureş. După cum amticipam, oaspeţii au profitat de problemele gazdelor şi au învins în final cu scorul de 76-75 (23-21, 26-17, 14-14, 13-23). A fost un joc în care scenariul a fost aceelaşi ca şi la precedentele jocuri, doar câ învingătoarea a fost de astă dată echipa oaspete.
Mureşenii au început perfect partida Mladenovic şi Ivanovic dominând clar lupta sub ambele panouri iar gazdele nu găseau soluţiile pentru a depăşi o apărae bino organizată. Dillon prin incursiunile personale a reuşit să înscrie iar mureşenii conduceau lejer. După două reuşite de la mare distanţă a lui Martinic, Denison transformă libera suplimentară. Sekurovic cere timp de odihnă, iar Nicoară reuşeşte să marcheze. Oradea egalează la 16, dar a fost ultima dată în acest meci. Din păcate aceiaşi problemă persistă, recuperările defensive. După primul sfert, oaspeţii au două puncte avans, cu un coş anulat corect după expirarea timpului de joc.
În sfertul al doilea în doar un sigur minut, mureşenii măresc diferenţa clar la nouă puncte Oradea fiind fără reacţie. Popescu încearcă s-şi implusioneze colegii, dar când se află în pozitie favorabilă nu-şi asumă responsabilitatea. Brown este greu de oprit, şi marchează de la mare distanţă, iar diferenţa ajunge la zece puncte. Oradea trăieşte doar din reşitele lui Dillon şi Ţibîrnă, vizitatori fiind mult mai bine organizaţi la recuperări, dominând clar la capitolul talie. Diferenţa creşte incredibil iar Oradea ajunge la -18 (29-47). pentru prima dată Cristian Achim antrenorul gazdelr nu găseşte soluţiile necesare în absenţa lui Markovic şi Hallik, apelând la Paşca, cel care este util doar defensiv. Finalul sfertului le-a aparţinut organizatorilor care au mai recuperat un pic din diferenţă.
Începe partea a doua cu trei minute în care roş-albaştrii nu găsesc drumul spre coş, iar mureşenii marchează doar o singură dată. Echilibrul începe să se menţină la puncte marcate, apărarea lui Achim fiind depăşită foarte uşor. Peciukas îl faultează în alergare pe Dillon iar tensiunea creşte în sală. Arbitrii rămân imparţiali. Dani Popescu de la distanţă şi Ţibîrnă marchează pentru o egalitatea perfectă la puncte. înainte de ultimul sfert oaspeţii aveau un avantaj clar de unsprezece puncte.
Ultimul sfert începe cu o apărare avansată a localnicilor, iar Martinic este foarte exact. El menţine posesia prelungită şi găseşte mereu soluţiile pe ultima secundă. Comagic şi Ţibîrnă cu două libere reaprind speranţele gazdelor. meciul se încinge. Cu cinci minute înainte de final scrul arăta o diferetă ebormă 55-71. Speranţele erau nule. tactica cu apărarea ofensivă dă roade iar Dillon şi Franklin punctează pe greşelile mureşenilor. Brown este descalificat cu cinci greşeli, iar speranţele se reaprind. Martinic face un fault dur la Comagic şi este şi el eliminat. Scorul se strânge 69-73. Jelenic are două libere şi le transformă. Mureşenii cer ultimul timp de odihnă şi Franklin marchează liber, după ce Ivanovic pierde balonul 73-76. Oradea recupereează şi Subotic şters în acest joc transformă două libere. Cu patru secunde înainte de final. 75-76. Mureşenii menţin posesia prelungită Peciukas şi Jelenic pasând rapid între ei. Aşa s-a scris istoria unui meci controlat mai mult decât clar de Mladenovic & co. care au o valoare individuală mult peste cea a localnicilor.
Înainte de meci galeria Leilor roşii au făcut o coregrafie frumoasă şi impresionantă la şi la majoritatea jocurilor de pe propriul teren. Jucătorii orădeni alături de antrenori şi manager au oferit flori reprezentantelor sexului frumos în semn de respect faţă de ziua de 8 martie.
Cei mai buni marcatori ai jocului au fost Dillon 22 puncte, Ţibîrnă 13 puncte, Subotic şi Denison câte 9 fiecare. De partea cealaltă: Mladenovic 15, Ivanovic 14, Brown 13.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)