Cupa Tiger Amira s-a bucurat de spectacol de calitate

0
Posted March 25, 2014 by Lucian Popa in Altele sporturi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LUCIAN POPA

Aproximativ 70 de sportivi de la 16 echipe din România şi Ungaria au participat la primul turneu de futnet (o variantă mai nouă şi mai spectaculoasă a cunoscutei ramuri sportive fotbal-tenis) care s-a desfăşurat în Oradea în organizarea DJST Bihor, CS Crişul şi Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi.
Bihorenii s-au numărat printre protagoniştii Cupei Tiger Amira, desfăşurată, duminică, 23 martie, pe cele două terenuri amenjate pe parchetul Arenei Antonio Alexe. Familiarizaţi cu fotbal-tenisul, câţiva zeci de orădeni s-au aflat în tribune pentru asista la un spectacol agreabil oferit de formaţii din Cluj-Napoca, Satu Mare, Negreşti Oaş, Târgu Mureş, Oradea, Bucureşti şi Szeged, dar şi de cei de la Crişul-Tiger Oradea, respectiv Tengo Salonta.
S-a jucat mai întâi în sistem grupe, după care primele două clasate din fiecare cvartet au ajuns în faza a II-a, iar formaţiile de pe locurile 3-4 au continuat pentru a stabili ierahia finală a locurilor 9-16. În careul de aşi au ajuns două echipe bihorene, Crişul Tiger şi Tengo, alături de o formaţie din Cluj şi una din Bucureşţi. Salontanii s-au calificat în ultimul act după victoria obţinută în faţa orădenilor, urmând a întâlni echipa clujeană, care a învins trioul din Capitală. Medaliile de bronz le-au revenit orădenilor, trioul Gabriel Antal, Gulácsi Róbert, Sipos Arpád, câştigând finala mică. Disputa pentru locul I a fost demnă de o finală de Campionat Mondial, Georgel Bobiş, Acs Krisztian şi Vasile Sorean jr. (multipli medaliaţi la Europene şi Mondiale de fotbal-tenis) jucând împotriva unui trio clujean din care a făcut parte şi Florin Purice. La capătul a trei seturi extrem de disputate şi spectaculoase, Tengo s-a impus cu 2-1 (în setul decisvi salontanii au revenit de la 4-8 cu 7 puncte consecutive), câştigând Cupa Tiger Amira.
Cele trei formaţii salontane conduse de antrenorul Vasile Sorean i-au avut în componenţă pe următorii jucători, Tengo 1: Georgel Bobiş, Ács Krisztián, Vasile Sorean jr, Kelemen Ádám, Tengo 2: Dorian Olteanu, Alex Sorean, Nagy Darius, Illyés Gergő, Tengo 3: Denis Purjea, Kelemen Dávid, Csősz Krisztián. Pentru Crişul II au evoluat: Ioan Creţ, Paul Creţ, Balintfi Ede, echipă care îşi face veacul mai mult prin strandul Iosia Nord vara iar pentru Crişul III au jucat: Szabo Levente, Szabo Ferenc şi Hanyecz Imre.
La sfârşitul acestei săptămâni, componenţii echipelor Crişul Tiger şi Tengo vor participa la un turneu internaţional găzduit de oraşul ceh Vsetin. Pe data de 10 mai, echipele de futnet din Estul Europei se vor întrece la Salonta, în cadrul unui nou turneu internaţional.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)