EXCLUSIV / Lucian Baroiu: “MTS-ul a cam pus batista pe tambal! Cred ca sunt ceva interese …”

0
Posted March 19, 2014 by Lucian Popa in Altele sporturi

lucian-baroiu1[1]

HORATIU SIMA

Se pare ca afilierea tuturor federatiilor de karate din Romania la Federatia Romana de Karate ii da inca batai de cap presedintelui Lucian Baroiu, iar oficialul acuza MTS-ul ca nu vrea sa se implice in rezolvarea acestei probleme, care nu face decat sa limiteze performantele intregilor sportivi romani la competitiile europene si mondiale.

“Facem acelasi sport in federatii diferite, nimeni nu vrea sa reglementeze aceasta situatie“

“Federatiile se deosebesc prin multe lucruri conceptuale, dar important este cum aplicam legea in aceste federatii. La ora actuala, MTS-ul stagneaza din punct de vedere al unei decizii …Diferente majore sunt intre karate kyokushin si karate do. Probleme avem la karate do … Tot am spus, dar nu se vrea sa se reglementeze aceasta situatie, acelasi sport in federatii diferite.Romania, din punct de vedere al sportului international, nu are niciun campion european sau mondial. Avem doar patru medalii de bronz, iar restul sunt niste versiuni, care in restul tarilor europene nu sunt recunoscute. Noi nu contam in adevaratul campionat mondial!Am depus o roaba de documente la MTS, care arata ce inseamna acest sport, iar dupa un an, Ministerul a cam pus batista pe tambal, adica nu doreste sa se implice. Cred ca sunt ceva interese… Acesti sportivi nu sunt recunoscuti de Federatia de Karate Internationala(WKF), dar sunt recunoscuti de MTS!

“Asa zisii campioni mondiali nu au stat in ghete la o confruntare directa intre sportive, nu au valoare”

La ora actuala, Federatia Romana de Karate are egala finantare cu alte federatii din Romania care nu conteaza in alte 192 de tari europene! Avem nevoie de ajutorul presei, sa ia legatura cu doamna Carmen Tocala … Avem 151 de cluburi afiliate, iar in 2013 am primit pana in 50.000 de euro, buget, in conditiile in care alte federatii au primit chiar si mai mult!“, a declarat Lucian Baroiu, in emisiunea “Trafic Sport”.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)