Categories Tenis

Fără o favorită certă între România și Ungaria

Sala de conferințe a Oradea Arena a găzduit miercuri 9 noiembrie prima întâlnire importantă a echipei de tenis a României în vederea dificilei confruntări cu Ungaria.
Echipa de Billie Jean King Cup, alături de Horia Tecău antrenorul nejucător au răspuns cu amabilitate întrebărilor jurnaliștilor. România întâlnește Ungaria vineri și sâmbătă în Oradea Arena, un meci capital pentru viitorul tenisului feminin românesc în acest gen de competiții.
La o simplă analiză a situației celor două echipe, Horia Tecău a recunoscut că nu există o favorită certă a meciului și că fetele noastre speră ca aportul publicului să fie decisiv.
În primul rând ne simțim bine la Oradea, condițiile organizatorice sunt dintre cele mai bune. Avem tot ceea ce este necesar, mulțumim Federației și autorităților locale pentru efortul depus. Cel mai important este în acest moment ca fetele să formeze o echipă în adevăratul sens al cuvântului și să de-a totul pentru un succes.
Am ales pentru acest joc o suprafață hard mediu spre rapid cu mingi bune, fetele răspund bine la antrenamente, consider că este un avantaj pentru noi. Referitor la subiectul Simona Halep, antrenorul a declarat că a vorbit cu aceasta în ultimele zile, lucrurile trebuiesă se aseje, ea trece printr-o perioadă mai dificilă, și deși nu poate juca va urmări disputa și este alături de fete.
Monica Niculescu, cea mai experimentată dintre tricolore, avea să declare că se simte foarte bine în special la dublu, a jucat doar dublu în ultimul an și a făcut-o destul de bine. A făcut pereche cu Jaquin Cristian sau Gabriela Ruse și nu are o preferință anume.
Speră doar ca fetele să joace un tenis de calitate și binențeles că va juca la dublu unde sunt trei variante.
La rândul ei, Ana Bogdan declara că deși este racheta numărul unu nu există nicio presiune pe ea, are un sezon 2022 foarte bun care speră să fie confirmat și la această ăntâlnire. Se află pentru prima dată la Oradea, are încredere în colegele ei că pot face o figură frumoasă și pentru ea e important să joace la cel mai înalt nivel, în condițiile în care și maghiarii au trei jucătoare în primele 100 WTA. Subiectul Irina Bara a fost ocolit voalat de cei prezenți, opțiunea Irinei fiind aceea de a merge în America de sub pentru a face puncte pentru a ajunge la dublu pe taboul principal al Australian Open de anul viitor. Decizia îi aparține în totalitate, iar aceasta i-a fost respectată.

About Author