Iolanda Balas Sotter: “Fara sprijinul autoritatilor performantele se vor lasa asteptate”

0
Posted March 11, 2014 by Lucian Popa in Atletism

Marian-Oprea

HORATIU SIMA

La finalul Campionatului Mondial de atletism indoor, Romania nu a reusit decat o calificare in finala de triplu salt masculin, unde Marian Oprea a reusit un loc 4. Medaliata cu aur la olimpiadele din ’60 si ’64 la saritura in inaltime, Iolanda Balas Sotter, actualmente presedintele de onoare al Federatiei Romane de Atletism, a declarat ca performantele atletilor romani vor continua sa fie modeste atat timp cat autoritatile din Romania nu se vor implica serios.
“Chiar si locul 4 in lume nu e rau, un rezultat pentru Marian Oprea (foto) si pentru atletismul romanesc. Am avut un lot relativ tanar care inca nu s-au copt pentru acest campionat mondial. Sper, cu gandul la Olimpiada de la Rio, acesti atleti sa capete mai multa experienta.
Ma asteptam la doua-trei prezente in finale, dar ceea ce am planificat nu s-a intamplat. Sunt convinsa ca in urmatorii doi ani vor veni si rezultatele.
Dupa Revolutie, mai bulte baze sportive au fost demolate, iar Romania sufera enorm la acest capitol. Fara o baqza si o sustinere din partea autoritatilor performantele se lasa asteptate
Daca luam Bucurestiul, avem un singur stadion de atletism, care cat de cat a fost omologat de federatia internationala, iar un cartier precum Drumul Taberei, cu peste 1 milion de locuitori, nu are unde sa practice atletismul. Daca vom reusi sa indreptam cumva aceasta problema cu siguranta vom vedea ca si copii se vor indrepta mai mult catre sport.
Gabi Szabo doreste sa faca ceva si sa aduca imbunatatiri in ceea ce priveste atletismul, dar fara sustinere din partea autoritatilor nu vom putea face fata in competitiile internationale“, a declarat presedintele de onoare al FR Atletism, Iolanda Balas Sotter, in emisiunea “Executii in direct”.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)