Karateka bihoreni multipli campioni naţional la diferite probe

0
Posted March 25, 2014 by Lucian Popa in Sporturi de contact

karate

LUCIAN POPA

Sambata a avut loc Campionatul National de Karate Kyokushin pentru categoriile de vartsa seniori si juniori (17,18 ani). Competitia a fost organizata si pe 2 categorii: A (centuri mari) si B (centuri albe si albastre). Au paticipat 120 de sportivi de la 21 de cluburi ale FRKK (federatie cu sediu in Oradea). Dintre cluburile locale au participat: CSU Oradea, c.s. Gym Oradea si CSC Sanmartin.
In plus, competia a ajutat la definitivarea lotului national ce va reprezenta Romania la CE in Azerbaidjan – Baku 30, 31 mai. Dintre oradenii selectionati sunt: George Suciu si Calugar Iulian (CSC Sanmartin), Chirila Viviana, Moldovan Laura, Ilas Marius si Mos Stefan (CSU Oradea).
La categoria kata seniori categoria A Chirilă Viviana a terminat pe locul al doilea în timp ce colega ei Berenyi Evelin a incheiat concursul pe locul al treilea. Cele două sunt legitimate la CSU Oradea antrenor Harris Walmen. De asemenea pe poziţia a patra s-a situat o altă orădencă Anette Bordaş de la CS Gym Oradea.
La kumite seniori +65 kilograme Laura Moldovan a termina pe locul secund în timp ce colega ei Carmen Pelle avea să se situeze în imediata apropiere a podiumului. Cele două sunt legitimate la CSU Oradea. La categoria kumite -55 kilograme Ciocănel Mădălina, legitmată la CS Gym Oradea a devenit vicecampionă naţională.
Categoria de kumite seniori -80 kilograme a fost dominată de bihoreni. Ştefan Moş şi Ardelean Ştefan fiind primi doi în cadrul acestei categorii în clasamentul final. De asemenea Tamaş Gabriel de CSC Sânmartin a devenit şi el campion naţional la categoria +90 kilograme în proba de kumite.
La categoria kumite seniori categoria B, -90 kilograme Bortoş Bogdan de la Gym Oradea a terminat competiţia pe locul al treilea.
Trecând la juniori la categoria kata Andreea Merca a devenit vicecampioană naţională în timp ce Iulian Călugăr a urcat pe ca mai inaltă treaptă a podiumului la două categorii juniori kata şi -70 kilograme. Tot campioană naţională a devenit şi Ioana Vaida la categoria -60 kilograme, colega ei Andreea Merca devenin campionă naţională la categoria kata +65 kilograme. Totţi sunt legitimaţi la CSC Sânmartin antrenaţi de Marius Ilaş multiplu campion mondial.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)