Olimpiada Sportului Şcolar rezolvată, urmează Campionatul Naţional de juniori

0
Posted March 18, 2014 by Lucian Popa in Fotbal

stance

LUCIAN POPA

Catedra de fotbal a Liceului cu program Sportiv “Bihorul” din Oradea şi-a schimbat în mare parte antrenorii. Au ieşit la pensie unii dintre angtrenorii vechi cum ar fi Gheorghe Bulc, Petru Stoia sau Jambor Jakob şi au venit antrenori noi cum ar fi Aurelian Pavel, Ciprian Dianu sau Eugen B. În urmă cu câteva zile s-a disputat la Bistriţa faza zonală a Olimpiadei Sportului Şcolar la fotbal pentru şcoli generale. LPS Bihorul Oradea a reuşit să se califice la faza finală după ce a învins cu scorul de 7-1 pe Satu Mare, 7-1 pe Bistriţa, 2-0 cu Sălaj, terminând la egalitate 2-2 cu Maramureş.
la finele acestei săptămâni în sala de jocuri sportive a LPS Bihorul are loc acceaşi fază a Olimpiadei Sportului Şcolar la fotbal pentru gimnaziu. Judeţul Bihor va fi reprezentat de LPS Bihorul şi va juca contra judeţelor Maramureş, Sălaj şi Satu Mare.
Dar cel mai important este faptul că echipa de juniori A a LPS Bihorul antrenaţi de Lucian Stance (foto) are reale şanse de a se califica în faza a doua a Campionatului Naţional. Orădenii se află pe locul secund al clasamentului, primul loc find ocupat de Universitatea Cluj-Napoca. Mai sunt de disputat cinci etape iar bihorenii depind doar de ei dacă se califică sau nu. Trebuie spus că se vor califica doar primele două din fiecare serie, jucându-se un alte campionat separat cu echipele de pe primele două locuri din zona Arad, Timişoara, Caraş-Severin.
“Am ajuns aproape de atingerea obiectivului şi anume calificarea mai departe. Depindem doar de noi iar cel mai important joc îl avem cu FC Bihor. Deşi au plecat o parte din jucătorii din tur, deşi un fndaş central s-a accidentat în afara orelor de antrenament am încredere că ne putem mobiliza pentru calificare. Sper să menţinem un tonus bun şi să câştigăm şi partidele viitoare. Totul depinde doar de noi” declara Lucian Stance antrenorul echipei.
Într-o altă ordine de idei Dan Matei directorul general al LPS Bihorul a declara că “Suntem optimişti în privinta fotbalului în condiţiile în care noi i-am susţinut pe Răzvan Burleanu via Marcel Puşcaş. Sperăm la schimbarea sistemului de desfăşurare al competiţiei şi la îmbunătăţirea bazelor sportive. Am înteles că au venit bani de la UEFA pentru copii şi juniori, bani care nu au mai ajuns la noi. Am încredere că se va schimba acest aspect în cele din urmă” declara acesta.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)