Peste 100 de competiţii va organiza DJST Bihor

0
Posted March 17, 2014 by Lucian Popa in Altele sporturi

hostel

LUCIAN POPA

Luni dimineaţa s-a reluat “tradiţia” conferinţelor de presă de la sediul Direcţiei Judeţene pentru Sport Tineret (DJST) Bihor. Fără activitate în primele luni datorită faptului că nu le-a fost aprobat calendarul competiţional şi totodată bugetul, DJST Bihor a făcut un bilant al anului competiţional 2014. Sorin Buhaş director şi Iosif Korodi inspector de specialitate au participat la întâlnirea cu presa. În primul rând Sorin Buhaş s-a arătat foarte încântat de faptul că în judeţşul Bihor se vor organiza din nou peste 100 de competiţii, mai precie 103 în anul 2014. Dintre acestea 30 internaţionale, 17 naţionale, 17 interjudetene, 32 judetene şi 7 cu caracter local.
“În actualul context economic şi social sunt foarte multumit de bugetul de aproximativ 100 000 ron. Sincer nu este uşor să organizezi 100 de competiţii anual” declara actualul director. Dar nu a uitat să precizeze că ordonanta de urgentă numărul 888 initiată de Carmen Tocală preşedintele Agentiei Naţionale pentru Sport şi semnată de Victor Ponta premier al României interzice premierea sportivilor, doar din resursele proprii. Si cum resursele proprii sunt folosite pentru uzul clădirilor unde îşi desfăşoară activitatea Direcţia, premierile nu vor mai fi posibile. Se vor plăti în continuare închirierea sălii, ambulanta, arbitrii şi ce mai e nevoie dar nu se vor mai acorda diplome, cupe sau medalii. De asemenea s-au scos definitiv dulciurile. La scurt timp după ce ordonanta a intrat în vigoare, juristii au găsit o “portită” şi anume orice competiţie organizată exclusiv de DJST-urile din tara pot fi premiate. Dar aici vorbim de doar doi angajati care să facă fata la 100 de competiţii individuale sau de echipă.
Până la modificările actualei ordonante se la lucra în mare parte ca şi până acum doar că unele intreceri chiar dacă sunt organizate de primării, asociaţii judetene sau organizatii, acest aspect nu se va lua în considerare. Vor fi doar organizate pe hârtie de DJST-urile din tara, pentru buna funcţionalitate a calendarului competiţional stabilit.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)