Spectacolul baschetbalistic a fost la el acasă

0
Posted March 23, 2014 by Lucian Popa in Baschet

baschet

LUCIAN POPA

Arena “Antonio Alexe” din Oradea a găzduit sâmbătă seara unul dintre jocurile din cadrul rundei a XXIV-a a Ligii Naţionale de baschet masculin. S-au întâlnit echipele CSM Oradea şi Farul Constanţa. Aşa cum era de aşteptat localnicii s-au impus la o diferenţă categorică scor 99-55 (31-6, 21-15, 20-11, 27-18). A fost un joc fără istoric, dominat clar de la un capăt la celălalt de organizatori care şi-au permis să facă şi spectacol total.
Achim şi-a permis să-l lase în afara lotului pe Subotic, apelând încă din debut la patru români Nicoară, Paşca, Dani Popescu şi Ţibîrnă.
Gazdele au început decise să tranşeze încă din debut disputa în favoarea lor impunând un ritm foarte bun. Dillon a fost primul marcator al partidei, pentru ca Ţibîrnă să marcheze prin sleam-dunk. Din păcate pentru el după numai trei minute Rareş Paşca s-a accidentat la arcada ochiului stâng şi a fost nevoie să fie transportat la spital pentru a fi tratat. Dani Popescu marchează şi el de la distanţă iar Oradea avea un avantaj liniştitor 15-2. La jumătatea primului sfert pe parchet îşi face apariţie după o pauză de două luni Radovan Markovic, cel care a fost accidentat. Acesta încă nu şi-a fixat tirul iar aruncarea lui ratează de puţin tinta. Constanţenii veniţi la Oradea cu un autocar puţin depăşit de actualele vremuri, au încercat să de-a o replică pozitivă dar rar au reuşit. Hallik şi Denison apar şi ei pe parchet primul marcând de la trei puncte.
A urmat sfertul al doilea în care Denison a marcat printre primii. Markovic înscrie cu “specialitatea casei” coş de trei puncte ar la jumătatea sfertului apare prima dată în teren după o pauză îndelungată şi Horia Hora. Nu ca şi coordonator ci ca şi extremă, Franklin asumându-şi rolul de conducător de joc. Din nefericire, Comagic ratează două libre, concetrarea fiind modestă iar Hallik nu greşeşte ţinta de la distanţă. Jocul place, ambele echipe doresc să facă spectacol, iar orădenii pun un accent mai deosebit în atac. Dillon nu poate fi oprit de nici un adversar, iar în ultimul minut apare şi Sergiu Pop, bine suprapondaral cel care încearcă să demonstreze că merită să facă parte din lotul CSM-ului. Din păcate nu a ieşit cu nimic în evidentă.
După pauză gazdele nu mai au aceeaşi apărarea agresivă, dar în atac se marchează constant. Hallik de două ori de la distanţă. Ţibîrnă şi Dani Popescu fac aac diferenţa să crească mereu. Nicoară combină bine cu Franklin iar Oradea menţine un tonus bun, capitolul mai modest fiind concentrarea absolut normală in faţa unui advsersar modest, dar apludat de spectatorii bihoreni.
Înainte de ultimul sfert intrebarea principală era dacă CSM-ul reuşea sau nu suta de puncte? Şi începe sfertul Denison şi Dillon fiind primii marcatori. Achim are o rotatie lungă şi apelează la diferite formule de echipă. Combinaţiile sunt unele reuşite altele mai puţin. Markovic înscrie din nou de la trei puncte şi surprizător o face şi Denison, prima dată în acest sezon. Oradea ajunge prea uşor în penalitate ceea ce oferă constănţenilor posibilitatea de a marca de la libere. Sergiu Pop transformă şi el două libere iar gazdele se apropie de 100 de puncte. Dani Popescu forţează şi el, dar finalul este dramatic. Horia Hora calcă linia şi nu aruncă, Sergiu Pop are două tentative eşuate iar în final le lipsea ceva. Un singur punct.
Succes scontat de orădeni în faţa unui adversar pentru care acest sezon este unul pe care doresc să-l termine cât mai repede. În mod normal cu victorii la Chiajna şi Rovinari, CSM Oradea nu mai are cum să piardă locul secund în clasament şi în play-off va juca după sistemul cel mai bun din trei meciuri cu formaţia de pe poziţia a şaptea. Aşadar CSM Oradea va mai juca acasă abia după Sărbătorile pascale, până atunci fiind programat şi Finalul Four-ul Cupei României (11-12 aprilie la Ploieşti)
Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Denison 15 puncte, Dillon şi Nicoară câte 14 fiecare, Hallik 12 (toate de 3 uncte). De partea cealaltă Stănescu a marcat 13 puncte şi Senai Isleam 9 puncte.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)