Sunt pentru NU în operatiunea gratierea

0
Posted March 11, 2014 by Lucian Popa in Nevoia de exprimare
Ciao restaurant - pizzerie

gica

LUCIAN POPA

A trecut o săptămână şi o parte dintre cei mai importanţi oameni de fotbal din ultimii ani sunt la răcoare. Copos plânge că nu suportă regimul, Mihai Stoica face gimnastică de întreţinere şi speră să fie judecat după noul cod penal iar Jean Pădureanu are şanse să-şi ispăşească pedeapsa acasă, el fiind foarte grav bolnav. Nimeni nu vrea să-l aibă pe conştiinţă. Referitor al Gică Popescu am văzut că părerile sunt împărţite.
Fac parte din generaţia care a ieşit pe străzi la mondialul din 1994 şi m-am bucurat de realizările românilor. Am tot respectful pentru fotbalistul Gheorghe Popescu. A fost plătit pentru performanţele sale. Cât despre cetăţeanul Gheorghe Popescu NU sunt pentru graţierea lui. În fapt de ce? A fost un hot devedit. Un hoţ rămâne un hoţ. Iar fapta rămâne. Că el merită sau nu gratiat nu eu hotărăesc. Dar eu nu aş semna nici o petitie. “Spune-mi cu cine te asociezi ca să-şi sun ce fel de om eşti” era o zicală românescă. Când Popescu s-a asociat cu fraţii Becali (Ioan si Victor) pentru un transfer la Galatasaray Istambul ştia cu cine merge pe drum. A încasat banii, cei 400 000 euro comision, dar când a văzut că legea nu-i permite să-i ia, automat ia dat înapoi. Deci a furat şi a dat înapoi banii. Dacă o persoană tâlhăreşte pe cineva şi a doua zi îi dă bani, fapta tâlhărie rămâne. Soarta lui a fost pecetluită, Gheorghe Popescu îşi va ispăşi pedeapsa pentru că a fost un hoţ dovedit. Dacă era vorba de x sau y pe cine interesa de gratierea lor. Pe nimeni. Deci pe nimeni nu ar trebui să intereseze gratierea unui om care a fost condamnat pe drept.
Se poate crea un precedent periculos în care cuvântul gratiere ar putea fi folosit şi pentru alţii care ar merita mai mult sau mai putin. Până atunci, să nu fiu răutăcos, să aştepte termenul de eliberare.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)