Un imn şi o grămadă de probleme

0
Posted March 3, 2014 by Lucian Popa in Coltul editorialistului
Ciao restaurant - pizzerie

vlad

Un imn. Atatea dispute. Am ramas impresionat de reactia pe care au avut-o oamenii implicati in realizarea imnului echipei de baschet.
Sunt doua astecte.
Unu: Si aici e punctual meu personal de vedere. Nu arata a imn. Ceea ce ati auzit la boxe, scris pe programul de meci, pe net, pe facebook, peste tot. Un mare tam-tam, propagat in presa, dar care nu a prins la public. Iar, doi oameni pe care ii cunosc, s-au revoltat. Au contribuit la imn si nimeni nu i-a laudat. De ce? Repet. Mie nu imi place. Poate placea celor 2 mii de spectatori din Arena Antonio Alexe si mie nu. Sunt versuri, linii melodice care nu pusca acolo. Am vazut sute de meciuri, poate mii. Dar un imn tre sa indemne la victorie si sa placa celor care il canta. Pentru ca daca il canti pentru ca este scris pe o foaia, si nu o faci din toata inima, nu prea inseamna mare lucru. Cei din galerie au incercat si cu o varianta greceasca a unui imn de la Panatinaikos – Horto Magico

https://www.youtube.com/watch?v=u0rMe2Vyb9E.

Noi, oradenii ne comparam cu clujenii si timisorenii. Sunt doua orase studentesti si trebuie sa acceptam ca inca nu ne ridicam la nivelul asta. Am vazut galerii foarte bine organizare si care au in repertoriu o gramada de variante.
Doi. Imnul pe care domnii Mihalcea si Axinte si-l asuma, NU e al suporterilor, e al conducerii. Au aparut imediat pe facebook si au declarat razboi tuturor celor care nu le-a placut imnul. Au aparut pareri ale prietenilor care i-au incurajat si mi se pare firesc. Dar nu arata a imn. Din declaratii: am vb cu Serban Sere, am facut benevol. Un imn, e pentru suporterii, sa fie cantat de ei, sa fie apreciat, sa ti se ridice parul de pe mana, spate, oriunde.DAR NU S-A INTAMPLAT ACEST LUCRU. Pozitionarea galeriei leilor rosii mi se pare putin nefireasca. Mai bine era la o peluza sau pe mijlocul tribunei 2. De ce? In jurul lor s-ar fi adunat mai multi admiratori. Daca ar fi incercat mai des, Horto Magico cu cei de la tribuna 1, in care s-ar fi infiltrat jumatate dintr ei, ar fi iesit un spectacol pe cinste. Galeria de formeaza in ani. Nu te poti astepta la spectacol cum e in Grecia, Serbia sau Croatia in doar cateva etape. Nu se poate. E nevoie de timp si nu de un imn ce nu reprezinta nimic. Cuvinte bihorene…. CARE? Straja, Crisul divin, lei doar inving???? Zic eu, care nu ma pricep, ca la ceva mai dinamic ma asteptam.
Niciodata nu ne vom ridica la nivelul Clujului sau Timisoarei… Sincer as vrea rastorn balanta. Dar inca nu se poate.

Vlad Sturz
comentator Digisport


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)