CS Crişul Oradea triple campioane naţionale la polo. Gavriş bronz la naţionale

2
Posted April 7, 2014 by Lucian Popa in Polo

crisul

LUCIAN POPA

În cadrul unei conferinţe de presă organizate la sediul CS Crişul Oradea, Ionel Bungău director al clubului a avut ca invitaţi doi artizani din lumea nataţiei. La finele săptămânii trecute la Bacău au avut loc Campionatele Naţionale de seniori şi juniori I, atât la feminin cât şi la masculin. Cel mai bun rezultat al delegaţiei bihorene l-a obţinut înotătorul Ionuţ Gavriş (foto alături de Bungau), cel care la primul an de juniori I a câştigat medalia de bronz în proba de 200 m bras. Din păcate pentru el acesta a fost foarte aproape să urce pe podium în probele de 50 şi 100 m bras, unde a terminat doar pe poziţia a patra.
“Este o performanţă notabilă pentru un sportiv care s-a pregătit bine. I-a lipsit puţin câteva sutimi pentru a prinde podiumul şi în celelalte două probe. Cred că a fost un pic timorat concurând cu sportivi mai mari ca şi el” avea să spună Ileş Jolt antrenorul acestuia. La finele acestei săptămâni, trei inotători orădeni vor reprezenta CS Crişul la Campionatele Naţionale de juniori II de la Baia Mare. Cei trei cu pretentii la medalii sunt Szallai Tamaş, Patricia Chiricheu şi Ioana Buzlea.
După ce e mai anuntat că atletul Cristian Meheş legitimat la Crişul Oradea şi antrenat de mama sa Livia a devenit campion naţional la aruncarea ciocanului copii I şi vicecampion naţional la disc, Ionel Bungău a tecut la secţia de polo.

gavris

Aici Ioana Prodan, căpitanul de echipă prezentă şi ea la conferinţă a ţinut să sublinieze performanţa fetelor. Astfel echipa feminină de senioare a devenit pentru a treia oară dion tot atâtea ediţii campioane naţionale. La Târgu Mureş în cadrul etapei secunde, orădencele au obţinut şi matematic titlul, după o nouă victorie 18-14 cu Torpi Târgu Mureş şi 22-2 cu Brentag Bucureşti. Cu patru victorii în primele două turnee elevele lui Zoltan Orban (foto) şi-au asigurat astfel laurii de campioane. Lotul este următorul: Ioana Prodan, Bodog Georgia, Vidican Oana, Fărcanea Andreea, Bonca Xenia, Canalaş Camelia, Toth Johanna, Voivod Mălina, Dorog Alexandra, Turla Adriana, Laboncz Nikolett, Caba Vanesa, Chirilă Fatima şi Cimpoca Nicoleta.
“Ţin să le felicit personal pe aceste fete care s-au dedicat polo-ului şi care au câştigat trei titluri consecutive. Nu a fost deloc uşor împotriva federaţiei şi tuturor care ne-au neglijat. Din păcate la echipa de seniori a băieţilor există deja unele aere de vedete. Ar fi bine ca aceste aere să dispară. Sunt multumit de rezultatele lor nu şi de atitudinea unora care se cred deja mari poloişti. Ei bine nu e deloc aşa. Cheltumim multi bani să sustinem echipa şi acest aspect trebuie apreciat. Nu am nevoie de vedetisme care să facă şi atmosferă. Când vor ajunge în lotul CSM-ului atunci să vorbească. Până atunci trebuie să-şi vadă de munca lor. Am inteles că sunt nemultumiri financiare şi pe undeva e normal. Noi nu puteam asigura multe condiţii. Dar echipa eistă pentru ei pentru a avuea unde juca” declara vizibil iritat Ionel Bungău.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

  1.  
    Mihai Turla

    Am fost prezent la meci ( am filmat tot meciul ) si am vazut atitudinea ostila din partea tuturor impotriva echipei noastre, de la arbitraj până la public. După terminarea meciului, echipa învinsă nici măcar nu a dat mâna cu fetele noastre. Felicitări sportivelor și antrenorului, pentru modul cum au abordat acest meci, dealtfel, toate meciurile.

Adauga un comentariu


(obligatoriu)