CSM Oradea in finala Cupei Romaniei!!!

0
Posted April 11, 2014 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

foto

LUCIAN POPA

Sala Olimpia din Ploieşti a găzduit ieri primul meci din cadrul Final Four al Cupei României la baschet masculin. S-au întâlnit CSM Oradea şi BCM U Piteşti. Încă dinainte de meci bihorenii au decis să renunţe la al trece pe foaia de joc pe Hallik cu probleme.
La finele partidei, după prelungiri scorul a fost 86-84 (18-19, 16-20, 18-9, 19-23, 15-13) în favoarea celor de la CSM Oradea!!!
Întâlnirea a debutat cu o mică întârziere datorată organizatorilor, unul dintre panouri neavând înălţimea regulamentară. Nicoară marcheză primele puncte pentru orădeni, angajat de Franklin, Barro depăşindu-l pe Denison la celălalt panou. Markovic înscrie de la distanţă şi Oradea impune ritmul. Denison este oprit în drumul spre sleam-dunk, şi tot ele recuperează dar este inexact la aruncare. Barro nu poate fi oprit din nou, iar Dillon este faltat pe pătrundere. Bihorenii au de la inceput aceeaşi probleme şi anume liberele, dar pe contraatac, Markovic este perfect. 11-4 şi timp de odihnă solicitat de Hristu Sapera. Denison este căpăcit de Barro iar Franklin ratează singur cu panoul!!! Denison acumulează prima greşeală personală, iar Markovic este penalizat cu paşi. Ulmer marchează din apropierea panoului şi reduce din diferenta. Franklin îşi fixează adversarul direct şi este foarte exact, iar pe Durkovic înscrie şi el. Nicoară îşi arată clasa, iar Franklin fortează de trei puncte. Oradea este penalizată cu fault antisportiv, Tutt transformând ambele libere. Barac are o acţiune personlă, Barro urmăreşte si înscrie în condiţiile în care Oradea nu are apărare. 16-15 pentru piteşteni, iar Achim solicită timp de odihnă.
Comagic îi ia locul lui Markovic, dar nu-l poate opri pe Durkovic. La limita timpului regulamentar de atac, Franklin ratează iar Ulmer marchează. Dillon accelerează şi este faultat. El transformă şi libera. Ultimul atac apartine piteştiului care ratează în două rânduri. 19-18 pentru argeseni după primul sfert.
Dillon ratează de la distanţă, Comagic este inexact din apropierea panoului, iar Barro este imbatabil. Denison acumulează cea de-a doua greşeală şi este scos. Ţibîrnă intră în locul lui. Durkovic măreşte diferenta după un coş de la distanţă 24-18, iar Comagic ratează din nou. Dillon finalizează spectaculos, iar Comagic îl imită. Nicoară este uitat pe bancă de Achim. Oradea revine în joc şi ajunge la -1. Subotic este faultat cla de Ulmer dar nu iese combinatia cu Ţibîrnă. Orbeanu inscrie din apropiere, iar Comagic îşi depăşeşte adversarul direct, la fel ca şi Barac la celălalt panou. Markovic iroseşte un nou atac, iar Ţibîrnă faultează inutil. Orbeanu nu-l poate opri pe Comagic, iar “roşcovanul” transformă două libere. Momente neclare in ambele echipe, Achim solicită timp de odihnă. Markovic obţne două libere şi le transformă ducându-şi echipa în avantaj 29-28. Sinadinovic este inexact, dar Oradea nu profită. Ţibîrnă faultează din nou aiurea iar roş-albaştrii sunt in penalitate. Arbitrii penalizează Oradea din nou iar Corpodean inscrie două libere. Acelaşi Corpodean înscrie de la trei puncte, iar Barro îl opreşte prin fault pe Ţibîrnă. Pivotul orădean transformaă ambele libere. 31-34. Apărarea bihorenilor nu funcţionează în special la recuperare, Barac înscriind de la trei puncte, iar Radovan Markovic înscrie şi el. Ultimul coş este transformat de Barac, pentru o diferenţă de 5 lungimi, 39-34.
Imediat după pauză, Ulmer iroseşte un atac printr-o tentativă de sleam-dunk, iar Barac este penalizat cu paşi. Dillon este faultat, Denison transformă libera suplimentară, iar apărarea orădenă est eficientă.
Comagic iroseşte un atac din nou, iar Nicoară faultează ofensiv. Markovic intră în loc la Comagic, Nicoară finalizează perfect. 39-39 şi Hristu Sapera solicită timp de odihnă. Franklin il faultează pe Barro, iar Dillon recuperează defensiv. Denison fortează de la trei, dar ratează Piteştiul se menţine mereu in atac datorită recuperărilor. Dillon înscrie pe urmărire, iar Orbean iroseşte atacul. Nicoară insistă şi inscrie cu panoul. Desion apare la finalizare dar este faultat. Transformă ambele libere iar Morkovic de la mare distantă fortează şi rateată. Barac îşi arată din nou valoarea iar Sinadinovic se duce pană-n coş. Dillon scutură plaa de la trei puncte, iar Oradea ajunge la +2. Jocul este din ce in ce mai echilibrat, Denison iroseşte două libere… Subotic inscrie un coş important, iar Tutt rateaza. Nicoară este impecabil sub panoul advers, iar Oradea se distanteaza la şase lungimi. Barac înscrie de la trei puncte şi sfertul se incheie cu un avantaj la limită pentru bihoreni.
Începe ultimul sfert. Markovic ratează dintr-o pozitie favorabilă in timp ce subotic il imită şi el. Oradea acumulează repede două greşeli de echipă şi solicită timp de odihnă. Nicoară nu ratează şi menţine diferenta constantă. Piteştenii comit abatere de 24 de secunde, iar Ţibîrnă inscrie şi el. În mai putin de trei minute, Oradea acumulează patru greşeli de echipă. Durkovic înscrie primul pentru pitesteni. Subotic inscrie norocos iar Oradea menţine +8 pe tabelă. Durkovic transformă două libere, Denison ratează din nou o liberă, iar Frankln îşi face datoria de căpitan. Inscrie de la mare distanţă iar Oradea ajunge la 10 lungimi distanta. 62-52!!! Durkovic inscrie, Denison ratează de la distantă, iar Franklin faultează şi el. Barac transformă liberele, iar orădenii se incurcă intre ei in atac. Barac finalizează în stil de mare jucător, iar Achim solicită timp de odihnă. Oradea are doar 4 puncte avans. Dillon inscrie de la trei puncte şi pare a fi coşul decisiv. Oradea are posesia după rcuperarea lui Dillon, care este foarte dificil de oprit. Ulmer este foarte exact, iar Franklin obţine faultul. Scorul era 67-61. Nicoară se demarcă bine şi înscrie. 69-61. hristu Sapera solicită timp de odihnă cu un minut şi 46 de secunde inainte de final. Piteştiul marchează de trei, ia Oradea iroseşte atacul. Dillon recuperează perfect, iar Barac il faultează. Franklin pasează aiurea. Arbitrii dau decizia corectă în favoarea piteştiului. Franklin faultează iar Sinadinovic are două libere. Inscrie prima şi a doua. Markovic inscrie şi el doar o liberă. Barac iroseşte o aruncare iar Nicoară este accidentat involuntar. 70-66. cu 14 seunde inainte de final. Sinadinovic înscrie de 2 puncte. 70-68. Timp de odihnă Oradea. Markovic pasează aiurea si cu noroc mingea junge la Dillon!!! Acesta este faultat şi ratează prima liberă. O inscrie pe a doua. Markovic faultează şi adversarii au două libere. Tutt inscrie prima si ratează pe a doua. Durkovic are două libere şi şansa egalării. Transformă prima, şi pe cea de-a doua. Markovic ratează si sunt prelungiri!!! 71-71.
Franklin are primul atac alprelungirilor, Markovic ratează prima aruncare, Sinadinovic reateaza si el. Dillon are două libere, si le transformă pe ambele. Oradea are probleme cu recuperările defensive, iar Nicoară înscrie din nou. 75-71. Ţibîrnă interceptează şi Franklin inscrie si el. 77-71. Pitestiul revine şi recuperează, Ţibîrnă reată un sleam-dunk. Ratează o liberă, iar Barro inscrie si el. Comagic transformă doar o liberă, iar Durkovic este penalizat cu fautl antisportiv. Scor 79-76. Comagic are două libere ratează prima, culmea si pe a doua!!! Franklin inscrie din nou 81-76. Sinadinovic irosese o aruncare iar Comagic recuperează. Transformă prima liberă, iar o ratează pe a doua. 82-76. Markovic are două libere şi transformă una. La scorul de 83-80, Achim solicită timp de odihnă. cu 20 de secunde inainte de final Subotic repune, Franklin este faultat. Transformă cu siguranta ambele libere. Tutt inscrie de 3 puncte. 85-83. Cu opt seunde inainte de final Franklin ratează prima aruncare, dar o transformă pe a doua. Cu trei secunde inainte de final Sinadinovic are două libere. Marchează prima si o ratează pe a doua.
Oradea câştigă meritat.

Foto. Roby Boroş.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)