Două faze fixe aduc un nou succes

0
Posted April 5, 2014 by Lucian Popa in Fotbal

041

LUCIAN POPA

“Mobila se face cu meseriaşi, fotbalul cu fotbalişti” declara un antrenor cu vechi state în primul eşalon. Şi avea mare dreptate. FC Bihor a adus în iarnă jucători din Liga a IV-a iar ei evoluezaă ca şi acum ca şi în Liga a IV-a. Doar în urma unor faze fixe, FC Bihor a obţinut trei puncte în faţa lanternei roşii care a lăsat o impresie pozitivă. Din păcate se anunţă un viitor sumbru pentu cei din Iosif Vulcan atâta timp cât ei preferă să joace mereu fără nici un Dumnezeu atât acasă cât şi în deplasare.
În cadrul rundei a XXI-a a Ligi a II-a, Seria a II-a, FC Bihor a primit sâmbătă dimineaţa pe Stadionul Municipal “Iuliu Bodola” din Oradea vizita celor de la Minerul Motru. La finele unui meci slab pe alocuri mai mult decât modest, gazdele au reputat o victorie cu scorul de 2-1 (2-0) prin reuşitele lui Pascariu şi Raymond Lukacs, respectiv Trifu.
Jocul a început în nota de echilibru, oaspeţii având prima oportunitate prin Neacşu a cărui şut centrarea a trecut putin peste. După 22 de minute, Ştrăuţ din poziţie favorabilă şutează puternic în blocaj. Unguru profită şi el şi de la mare distanţă şutează puternic, Fildan respinge lateral.
În minutul 41 gazdele deschis scorul. Lupu execută o lovitură liberă din lateral drepta, şi dintr-un mănunchi de jucători, Pascariu cu noroc deviază în plasă (1-0).
În ultimul minut al primului mitan, Raymond Lukacs majorează diferenţa cu capul atunci când Mădălin Stancu a executat o lovitură liberă din lateral stânga iar atacantul bihorean a punctat (2-0).
Partea a doua începe în nota de dominare a oaspeţilor care prin curaj dar nu au finalitate în faţa porţii. În minutul 55 Străuţ total neinspirat cu faţa spre poarta adversă, de la mijlocul terenului trimite pe spate către propriul portar, Trifu interceptează scapă singur fiind faultat clar din spate de Florin Lazăr. Lovitură liberă de la 18 m şi cartonaş roşu pentru fundaşul gazdelor!!! Pelici schimbă automat, iese Zsambor Lukacs şi intră Mintaş. Urmează o perioadă de dominare copioasă a minerilor care sunt mult mai proaspeţ şi mereu primii la minge. Fărcăşanu alege soluţia suţului când un coleg era mult mai bine plasat, Stoenar îşi domină clar adversarul pe dreapta. Pelici sesizează şi Adam Achim aduce un plus de constanţă. Florin Pop şi Raymond Lukacs nu pot combina în suprafaţa adversă, iar oaspeţii sunt mereu invitaţi să atace. Bihoreni la adăpostul celor două goluri nu mai fortează apărându-se supranumeric.
În final s-a jucat pe contre. Lupu de la 18 metri trimite din lovitură liberă peste transversală pentru ca Nicoloff să şuteze puţin lateral. În primul minut al prelungirilor oaspeţi marchează golul de onoare, centrarea lui Stoenar fiind reluată cu capul de Trifu, balonul loveşte transversala şi din braţul li Fildan ricoşează în plasă (2-1).
Victorie pentru echipa locală care indiferent de numele adversarului abordează acceaşi tacică fără nici un orizont şi anume patru fundaşi şi doi inchizători fără însă a conta în ofensivă. Mineri au prestat la Oradea un joc bun bazat pe posesie şi multă luciditatea la mijlocul terenului, este adevărat în superioritate numerică.
Puţinii spectatori prezenţi la partidă în mare parte pensionari au remarcat lipsa jocului ofensiv în tabăra gazdelor toţi fiind consternaţi când joci acasă cu ultima clasată şi te aperi mereu.
FC Bihor: Fildan – Letan, Florin Lazăr, Pascariu, Lupu – Mădălin Stancu (64 Achim), Străuţ – Mădălin Popa (72 Haş), Florin Pop, Zsambor Lukacs (56 Mintaş) – Raymond Lukacs. Antrenori: Alexandru Pelici şi Călin Cheregi.
Minerul: Trică – Traşcă, Dicu, Iclănzan, Neacşu (64 Chirea) – Unguru (64 Poenaru), Stoenar, Speroni (75 Hanu), Nicoloff – Fărcăşanu, Trifu. Antrenor: Gabriel Zahiu.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)