EXCLUSIV: CSM Oradea vechea si noua campioana nationala

2
Posted April 28, 2014 by Lucian Popa in Polo

001

LUCIAN POPA

Bazinul “Steaua” a găzduit luni 27 aprilie jocul cu numărul 3 din cadrul finalei Superligii Naţionale de polo pe apă masculin ediţia 2013-2014. S-au întâlnit Steaua Bucureşti şi CSM Oradea, la general bihorenii conducând cu scorul de 2-0.
Aşa cum era de aşteptat CSM-ul a spulberat pur si simplu pe Steaua cu scorul de 11-8 (2-2, 2-2, 5-2, 2-2).
Poloiştii din municipiul de pe Crişul Repede au jucat a opta finală consecutivă, câştigînd celelalte şapte.
Oradea a cştigat primul angajament prin Tibi Negrean. Nicu Diaconu a trimis balonul in transversală. Ghiban Primii care au marcat au fost gazdele care au punctat prin Barbaric (1-0). Bucureştenii fortează şi Răzvan Cristescu măreşte diferenţa (2-0). La o situaţie de om in plus, Tibi Negrean reduce din handicap (2-1). Acelaşi Tibi Negrean din aceeaşi poziţie a restabilit egalitate (2-2). La faza următoare Mihnea Gheorghe trimite în bara laterală. La ultima acţiune a primului sfert Popoviciu a trimis o boltă în bară.
Şi cel de-al doilea angajament este câştigat de Tibi Negrean. Super Kadar Kalman a reuşit o “torpilă” de la distanţă în vinclul din dreapta lui Drăguşin (2-3). Din nou Barbaric a surprins defensiva adversă, acesta marcând pentru un nou rezultat de egalitate (3-3). Steaua traversează o perioadă bună şi Gospodinov înscrie la coltul scurt (4-3). Într-o situaţie de om in plus, Tiberiu Negrean punctează pentru a treia reuşită personală (4-4). Din păcate Mihnea Chioveanu primeşte cartonaşul roşu la fel ca şi Barbaric de la gazde. La pauza mare egalitate perfectă 4-4.
Începe sfertul al treilea, Steaua are om in plus, Dunca blochează şutul, dar acelaşi Dunca este penalizat cu fault in atac. La faza următoare CSM-ul are om in plus, Ramiro Georgescu punctând (4-5). Tibi Negrean a fost faultat în situaţie de singur cu portarul, tot el executând lovitura de la 5 metri, transformând-o (4-6). Dezlănţuit, Tiberiu Negreau a trecut cu uşurinţă de Cristescu şi a marcat spectaculos (4-7).
La faza următoare Steaua beneficiază de lovitură de la 5 metri executată şi transformată de Nastran (5-7). Steaua vine tare din spate şi beneficiază de un nou 5 metri. Acelaşi Nastran în acelaşi loc înscrie (6-7). În atacul următor Nicu Diaconu a avut o tentativă de şu, dar scăpat mingea în peretele din spate al bazinului. Diferenţa de două goluri a fost refăcută de Ramiro Georgescu care a marcat de pe partea dreaptă (6-8). Eroul finalei, Tiberiu Negrean şi-a mai făcut o dată datoria marcând decisiv pentru (6-9).
Ultimul sfert începe cu o echipă bihoreană mult mai calmă, Kadar Kalman îşi demonstrează din nou forţa ofensivă punctând pentru o diferenţă liniştitoare (6-10). Cu doi oameni in plus in bazin, Nastran puncteazăî din nou (7-10). Teohari de la gazde trimite în transversală, iar pe contraatac, Alex Popoviciu înscrie nestingherit (7-11).
După un timp de odihnă, Pavel Popescu înscrie şi reduce din handicap (8-11).


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

  1.  
    robi

    Si aici e exclusivitate? Numai tu ai dat stirea asta???
    Cauta in dictionar la cuvantul modestie.

Adauga un comentariu


(obligatoriu)