FC Bihor pierde clar la Statina si va juca in play-aut

0
Posted April 12, 2014 by Lucian Popa in Fotbal

atac

LUCIAN POPA & Gazeta noua

În cadrul etapei a XXII-a, a Ligii a II-a, Seria a II-a, FC Bihor a disputat ultimul joc în sezonul reulat la Slatina, în compania formației FC Olt, ocupanta poziției a IV-a a clasamentului. La finele unui joc dominat în mare măsură de gazde acestea au reuşit să se impună cu scorul de 2-0 (1-0).
Prima acţiune a gazdelor este finalizată de Ionescu care şutează slab. După zece minute de joc Bancu îi pasează pe culuar pentru Ciobotaru care şutează la coltul lung, putin pe lângă. Oltenii se menţin în atac, lovitura liberă executată de Gligor fiind deviată cu capul putin pe lângă de Siminic. Prima acţiune mai seriosă a bihorenilor are loc abia în minutul 20 atunci când orădenii beneficiază de o indirectă din careu. Balonul este mişcat pentru Mihuţ care şutează în blocaj. La o aglomeratie în careul roş-albaştrilor, gazdele solicită lovitură de la 11 metri dar centralul rămâne pe pozitii. După ce Sălăjan il blochează în ultimul moment pe Ciobanu, în minutul 27 Bardu (foto atac), reuşeşte să deschidă scorul. Anghelina şutează puternic de la 25 de metri, Sălăjan respinge în faţa de unde Bardu înscrie cu capul (1-0). Patida se echilibrează, gazdele fac o mare risipă de efort dar orădenii se apără destul de exact. Ultima acţiune a primului mitan aparţine celor din Oradea care beneficiază de două lovituri de colt consecutive. Străuţ execută şi Mihuţ din poziţie centrală reia slab.
la prima actiune din repriza a doua, Gligor îl deschide pe Bancu, care pătrunde printre trei adversari, portarul celor de la FC Bihor îl agaţă şi vede direct roşu. Oaspeţii evoluează în inferioritate. În poartă intră Fîldan, in locul lui Raymond Lukacs. Ionescu execută şi transformă fără probleme (2-0). Elevii lui Daniel Oprescu prind curaj, Ignea primeşte o minge în adâncime, întoarce portarul, însă îşi închide unghiul, centrează în careu, de unde Pavel reia peste poartă.
În minutul 66 Bic obţine o lovitură liberă de la 20 de metri, în duelul cu Anghelina. Bic trimite slab, pe jos, departe de poartă. La cealaltă poartă Ionescu centrează în faţa porţii, Ciobanu nu reuşeşte să reia în poartă din 3 metri. Cu opt minute inainte de final Ciobanu trimite o centrare în faţa porţii, goalkeeper-ul celor de la FC Bihor boxează balonul în lateral. Tot gazdele se menţin în atac după un atac prelungit, Bancu şutează la colţul lung, Fildan scoate cu un reflex de ultim moment, în corner. Ignea are ultima situatie de gol, dar irosită din interiorul careului.
Pentru FC Bihor urmeză o perioadă dificilă în care vor juca in play-aut, unde sunt obligati să obţină cât mai multe puncte cu UTA Arad şi Minerul Motru pentru a evita retrogradarea, obiectiv ruşinos pentrn un club ca si FC Bihor.
FC Olt: Bugiu – Anghelina, Marincău, Gligor, Siminic – Pavel, Vîlcică (78 Quist), Bardun (31 Ignea), Bancu – Ciobanu, Ionescu (89 Ivănică). Antrenor: Daniel Oprescu.
FC Bihor: Sălăjan – Mihuţ, Letan, Mintaş, Lupu – Străuţ, Stancu (46 Bic) – Florin Pop, Mădălin Popa, Zsombor Lukacs (75 Nichita) – Raymond Lukacs (49 Fildan). Antrenori: Alexandru Pelici şi Călin Cheregi.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)