Ioan Dobrescu: “Rentele viagere nu trebuie desfiintate, pentru ca ne vom vedea din nou sportivii pozand prin nu stiu ce reviste!”

0
Posted April 2, 2014 by Lucian Popa in Altele sporturi
Ciao restaurant - pizzerie

COSR[1]Miscarea olimpica din Romania sarbatoreste in acest an, 100 de ani de la infiintarea Comitetului Olimpic Roman (COR). Centenarul miscarii olimpice din Romania va fi aniversat in luna septembrie.Cu aceasta ocazie, Banca Nationala a Romaniei a lansat in circuitul numismatic, incepand cu data de 10 februarie 2014, o moneda din argint dedicata aniversarii a 100 de ani de la infiintarea Comitetului Olimpic Roman.

Valoarea nominala este de 10 lei, iar pretul de vanzare pentru o moneda din argint cu brosura de prezentare este de 310 lei.Este o moneda din argint, 250 ca numar, un tiraj mic. Un inceput, pentru ca Olimpiada are un loc aparte in sufletul omului. Mai pregatim si o medalie comemorativa … Suntem in discutii cu Romfilatelia pentru tiparirea unor timbre, iar in acelasi timp, si o expozitie.Se vor face 100 de ani si nu este putin, este un an omagial. Avem academii olimpice in toate judetele tarii si, pana in septembrie, vor avea actiuni educative in scoli si facultati in care vor explica ce inseamna olipismul si spiritul olimpic, a spus Ioan Dobrescu.

Festivitate somptuoasa la Ateneul Roman in septembrie

“Tot in septembrie, ne vom intalni undeva langa Ateneul Roman intr-o festivitate si vom invitati oameni care au contribuit la performantele de pana acum ale Romaniei. Vom avea si foarte multi presedinti ale Comitetelor Olimpice din Europa. Am decis sa inventam acele rente viagere pentru sportivi, pentru ca ceea ce primeau de la stat nu s-a putut numi renta viagera, televizoare color sau masini de spalat… Aceasta renta viagera nu trebuie desfiintata, pentru ca ne vom intoarce in timp si ne vom vedea din nou sportivi pozand prin nu stiu ce reviste … Nu putem sa-i umilim pe acesti sportivi, pentru ca aceasta renta reprezinta rodul muncii lor“, a declarat Ioan Dobrescu, in emisiunea “Trafic Sport”.

 

 


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)