Korozsi Dorina in linie dreaptă spre mondialele de stafeta

0
Posted April 22, 2014 by Lucian Popa in Atletism

foto

LUCIAN POPA

Nici nu s-au încheiat bine Sărbătorile de Paşte că una dintre cele mai valoroase sportive ale judeţului Bihor din ultimii ani se află în faţa celei mai mari provocări a carierei. Atleta Korozsi Dorina (foto alături de antrenorul ei) legitimată la CS Crişul Oradea antrenată de Kadaş Karoly va pleca începând de miercuri 23 aprilie pentru o perioadă de o lună într-un stagiu de pregătire centralizată la Snagov. Cea mai bună sportivă a celor de la CS Crişul atât în 2012 cât şi în 2013, Dorina Korozsi este dublă campioană balcanică în proba de 800 m. Pentru ea sezonul în sală nu a fost unul reuşit, după un cantonament în Kenya, aceasta nu a avut rezultatele dorite. A urmat o perioadă de recuperare la Oradea după care a început pregătirile în aer liber. S-a pregătit sub atenta îndrumare a antrenorului său în Băile Felix, pe Stadionul “Tineretului” din Oradea şi în Ungaria mai precis la Debrecen.
“Dorina este pegătită pentru primele concursuri în aer liber care se vor desfăşura în luna mai la Bucureşti. Am încredere în potenţialul ei şi sperăm să confirme aşteptările. Cred că va putea face o figură frumoasă la Campionatele Mondiale de ştefată din Bahamas. Este telul nostru alături de calificarea la Europene” declara Kadas Karoly.
Aşadar obiectivul principal al Dorinei în 2014 va fi prezenta la Campionatele Mondiale de la Nassau (Bahamas) în perioada 24-25 mai. Până atunci ea trebuie să aibă rezultate bune la concursurile de selecţie ce vor avea loc la Bucureşti, sau mai bine spus la Grand Prix-urile premergătoare naţionalelor în aer liber.
Dorina va concura cel puţin la două probe de concurs din trei la care va fi înscrisă şi anume 400 m, 80 m şi 1 500 m. În Bahamas se va organiza prima ediţie a Campionatelor Mondiale de ştefată la care România va fi prezentă cu două ştafete la feminin şi anume 800 m şi 1 500 m. Pentru bihoreana Dorina Korozsi este o şansă enormă să fie prezentă la prima ediţie a unui Mondial de ştefată, dar este posibil ca România să fie invitată cu cele două ştafete la Campionatele Mondiale de ateltism din 2015 pentru toate probele de concurs. În 2015 dacă vor prinde primele opt locuri la ştafetă se vor califica automat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016!!!

korozsi dorina 1

“Sincer m-a sunat personal Sandu Ion preşedintele Federaţiei Române de Atletism (FRA) să se intereseze de soarta Dorinei. Şi cei din FRA îşi pun mari speranţe în ea. Eu sper să facă şi baremul pentru Campionatele Europene în aer liber din acest an în proba de 800 m. A fi o mare realizare. Vreau să fie sănătoasă şi să poată alerga la potenţialul ei maxim. Asta asigură atomat prezenta în Bahamas” a declarat în exclusivitate pentru www.arenabihoreana.ro Kadaş Karoly. Baremul A în proba de 800 m este de 2,02:00, în timp ce baremul B este între 2,03:00 şi 2,54:00, doar trei reprezentante de fiecare tară.
La rândul său antrenorul bihorean are mari şanse să fie selceţionerul uneia dintre ştafetele de 800 sau 1 500 m având experinţă în astfel de competiţii, cunoscând potenţialul fiecărei sportive de valoare din tara şi mai ales pentru că a fost desemnat să facă selecţia pentru ştafete.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)