O varianta din doua pentru semifinale

0
Posted April 30, 2014 by Lucian Popa in Baschet

foto

csmoradea.ro

Secţia de baschet masculin a CSM Oradea va disputa joi 1 mai jocul cu numărul trei din cadrul primului tur al play-off-ului la baschet. Orădenii vor juca la Craiova în dauna celor de la SCM U, după ce conduc cu scorul general de 2-0. Dacă vor obţine victoria meciul de vineri 2 mai nici nu va mai avea loc, dar dacă vor pierde vor avea şansa unei noi victoii vineri. Aşadar bhorenii au o varinata din două meciuri şi anume o singură victorie pentru a ajunge în “careul de aşi” acolo unde cel mai sigur vor da piept cu BC Mureşul Târgu Mureş.
Înainte de primul meci de la Craiova, Radovan Markovic (foto alături de Subotic) declara: “Antrenorul ne-a pregătit foarte bine pentru meciurile disputate în compania Craiovei. Cu toate că nu știam ce va juca din punct de vedere colectiv, am învins pentru că am respectat principiile pe care a fost clădită echipa noastră și pentru primul meci acest lucru a fost suficient. Sincer să fiu, o spun fără intenția de a jigni pe cineva, nu mă așteptam să învingem atât de ușor, dar am avut energie și o atitudine potrivită în ambele faze ale jocului.
În Meciul 2 a fost mai greu, așa cum e firesc să se întâmple. Craiova formează o echipă foarte bună, nu ai cum să o învingi de două ori în zile consecutive la diferențe mari de puncte. În ceea ce ne privește am urmărit să jucăm ce trebuie și așa cum trebuie pentru a ne apropia victoria. Cred că am reușit să facem acest lucru mare parte din meci și astfel am reușit să ne impunem.”
Prefațarea următorului meci:
“Mă aștept ca echipa din Craiova să-și dea viața pe teren. Cred că la asta se așteaptă toată lumea din partea unei echipe care nu are altă variantă decât victoria. Știm că este dificil de câștigat la Craiova și sunt o echipă experimentată, au jucători de valoare și un antrenor foarte priceput.
În ceea ce ne privește știm pentru ce ne ducem acolo. Cu siguranță planul nostru este să mergem mai departe în această competiție, așa că ne mai trebuie o victorie pentru a ajunge acolo. Vom face tot ce depinde de noi pentru a o obține la Craiova. Bine-nțeles, ne dorim o victorie joi, adică să terminăm seria cât de repede este posibil.”
Despre stilul de joc al adversarului:
“În primele două meciuri am reușit să combatem tranziția ofensivă a Craiovei. Știam că sunt foarte periculoși într-un joc ritmat și ne-am concentrat să le tăiem elanul. Ne-a ajutat foarte mult faptul că am avut decizii potrivite în ofensivă, iar împotriva unor astfel de echipe e foarte important cum termini acțiunile ofensive. Nu le-am oferit prea multe șanse de a ne taxa pe contraatac.
Suntem conștienți că formația din Craiova se alimentează din acțiuni în viteză. Câteva reușite de acest gen le poate eleva foarte mult nivelul de combativitate. Va trebui să continuăm în aceeași notă și anume să luăm decizii potrivite în atac și să avem grijă cum ne poziționăm.”
Despre condiția sa după accidentarea la genunchi:
“Totul este în regulă cu mine în prezent, să bat în lemn (n.r. se lovește pe frunte). Mă simt mai bine decât înaintea accidentării, ceea ce cred că vine din partea mentală pentru că am trecut peste un moment delicat. Sunt foarte fericit să mă aflu din nou pe parchet, în încercarea de a-mi ajuta echipa și colegii. Vreau să le mulțumesc domnului Lucaciu, care m-a ajutat în prima parte a recuperări, respectiv lui Igor Ranisavljev, alături de care am lucrat înaintea revenirii pe parchet. M-au ajutat foarte mult să revin. Nu cred că mă aflu la 100% din potențial, dar sunt foarte aproape de acest nivel.”
Foto: Roby Boroş.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)