Primul concurs al anului, o reuşită deplină

2
Posted April 6, 2014 by Lucian Popa in Altele sporturi
Ciao restaurant - pizzerie

IMG_4202
LUCIAN POPA

Etapa I a Campionatului Judetean de Tir cu Arcul s-a bucurat de un real succes. Reunind la linia de tragere aproape 40 de arcasi din judetul Bihor sau legitimati la cluburile si asociatiile bihorene de tir cu arcul, competitia, denumita Cupa “Vasile Voiculescu” a aliniat arcasi de toate virstele, care s-au intrecut pentru titlul de Campion Judetean ce va fi decernat in finala.
Sala de sport a Liceului Sanitar “Vasile Voiculescu”, de pe Calea Clujului nr. 66, s-a dovedit a fi pe cit de primitoare pe atit de neincapatoare pentru zecile de arcasi bihoreni veniti la prima etapa a primului campionat judetean de tir cu arcul. Cei 40 de tragatori, de la 9 cluburi sau asociatii de tir cu arcul, reprezentind toate diviziile (arc traditional, barebow, olimpic si compound) si toate categoriile (seniori, juniori, cadeti, copii) au concurat la distanta standard pentru indoor, 18 metri, atit pe tinte FITA cit si pe tinte 2D. In urma calificarilor, Clubul Sportiv “Redpoint” a obtinut locul I la seniori olimpic (Ovidiu Ilisie) si compound, precum si intregul podium la copii, iar C.S. “Blueline” Nojorid s-a clasat pe primul loc la categoriile de seniori barebow (Ovidiu Mirza) si seniori arc traditional replica istorica (Ridi Francisc). Clubul “GYM” Oradea a obtinut un loc III si un loc I prin Szekely Bela si fiul acestuia Szekely Eduard, Asociatia “Soimul” Alesd un loc III la arc traditional modern (prin Krecsmer Janos), Nomad Archery a reusit sa-si adjudece doua locuri II, iar “Haiducii” Salonta s-a clasat pe locurile III si IV la categoria seniori arc traditional replica istorica.
Clasamentul pe cluburi a fost dominat de C.S. “Redpoint” Oradea, cu cei mai multi sportivi, urmat de cluburile “Blueline” Nojorid, “Alexandru Roman” Oradea si “GYM”, apoi de asociatiile Nomad Archery, Haiducii Salonta si Soimul Alesd.
Asociatia Judeteana de Tir cu Arcul Bihor a fost infiintata abia la sfirsitul anului trecut, la initiativa a trei cluburi de tir cu arcul, dar s-a angajat deja in diverse proiecte sportive de anvergura, printre care si un campionat judetean. “Stiam ca in Bihor exista multi arcasi, majoritatea nelegitimati la cluburi afiliate, dar a fost o surpriza si pentru noi sa descoperim existenta unor asociatii sportive profilate pe tir cu arcul, despre care nu auzisem pina la momentul acestui campionat judetean. Scopul nostru este sa reunim sub aceeasi umbrela toti sportivii bihoreni practicanti ai tirului cu arcul, pentru a promova cum se cuvine acest sport olimpic deosebit”, a declarat Traian Sabau, vicepresedintele Asociatiei Judetene de Tir cu Arcul Bihor.
Urmatoarea etapa de campionat judetean va avea loc in 17 mai la Ineu, pe terenul Kingsland. Va fi prima competitie outdoor din acest an si va fi mult mai spectaculoasa decit concursurile indoor deoarece se va trage pe distante lungi, inclusiv la tinte mobile


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

  1.  
    Matei

    misto ! inde se pot face inscrieri, ca as traje si io cu arcu’ !?

Adauga un comentariu


(obligatoriu)