Puscas: “CSU Craiova nu are cum să promoveze”

0
Posted April 15, 2014 by Lucian Popa in Fotbal
Ciao restaurant - pizzerie

001

HORATIU SIMA

Marcel Puscas: “Soarta echipelor din ligile inferioare se judeca dupa statutele si regulamentele actuale, bune sau rele!”

Marcel Puscas (foto), noul director general al FRF, a declarat ca problemele actuale din ligile inferioare, in special cele din esalonul secund, vor fi analizate si dezabatute dupa statutele si regulamentele actuale. Prin urmare, una dintre echipele care au probleme in privinta promovarii este CS U Craiova, echipa infiintata la inceputul actualului sezon, si care, dupa actualul statut si regulament, nu poate promova.

“M-am exprimat de ani buni ca principalele probleme la FRF sunt juridice. Oricine ar fi in locul nostru ar trebui sa respecte statutele si regulamentele de la aceasta ora, asa cum facem noi. Aceste doua au condus la bulversarea fotbalului romanesc si pot fi remediate. Ele nu pot fi schimbate peste noapte, ci in timp. Speram sa facem asta intr-un timp cat mai scurt pentru ca mai apoi sa fie aprobat in Adunarea Generala …
Problemele actuale se judeca actualmente dupa statutele si regulamentele vechi, dar in acelasi timp lucram la schimbarea lor. Mai devreme de luna iulie nu putem face nicio schimbare …
Situatia asta e valabila si la adresa echipelor din ligile inferioare. Daca toate acestea si-au facut x modificari ele pot sau nu sa promoveze, dar numai daca le permite actualul regulament.
In cazul actual, si mama daca ar fi tot dupa actualele regulamente as judeca. Ele sunt interpretate de catre unii si altii, dar numai Federatia decide soarta lor. In cazul echipei CS U Craiova, dreptatea este la Razvan Burleanu, pentru ca el si-a exprimat optinia dupa statutul si regulamentul de acum. Ceea ce spune domnul Burleanu in legatura cu ligile inferioare trebuie luat ca atare.
UEFA si FIFA sunt sfatitorii nostri, iar de recomandarile lor trebuie sa tinem cont, dar nu pot sa faca ordine in ograda noastra.
Exista o Comisie de licentiere care decide in privinta dosarelor de licentiere si spun ca trebuie sa mai asteptam in aceasta privinta.
Sunt probleme pe fiecare palier din Federatie, juridice, economice, tehnice, interne, internationale etc. E de lucru peste tot … Sunt lucruri care nu tin numai de Federatie, sunt si probleme cu justitia, dar incercam sa imbinam si capra si varza.
Fotbalul romanesc nu este atat de puternic pe cat pare, toti trebuie sa ne unim si sa urnim caruta inainte“, a declarat Marcel Puscas, in emisiunea “Fotbal la matineu”.
… despre suspendarea presedintelui FRF: “Instanta este cea care valideaza pe cineva in functie, e vorba de Legea 69. Am speranta ca validarea in privinta FRF-ului se va face in 6 mai.
Orice modificare de sistem competitional se face cu un an inainte. Dupa data de 17 aprilie vom afla daca se va schimba ceva sau nu“, a mai spus Marcel Puscas, la Sport Total FM.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)