Tamas Szallay triplu campion naţional, Ioana Buzlea dubla capioana

0
Posted April 14, 2014 by Lucian Popa in Altele sporturi

foto 1

LUCIAN POPA

În perioada 12-13 aprilie municipiul Baia Mare a găzduit Campionatul Naţional de inot pentru juniori în bazin acoperit. Municipiul Oradea a fost reprezentat de inotători legitimaţi la CS Crişul Oradea şi CSM Oradea. Ionel Bungău directorul CS Crişul Oradea a sustinut luni 14 aprilie o conferinta de presă în care subiectul principal a fost natatia. Din cei trei inotători prezenti la Baia Mare şi antrenati de Ileş Jolt, doi au urcat pe podium. Cea mai bună performanţă a delegaţiei bihorene a fost obţinută Szallay Tamaş (15 ani) cel care a urcat de trei ori pe cea mai inaltă treaptă a podiumului devenind campion naţional. Tomy a reuşit să câştige cursele de 50, 100 şi 200 m bras cu menţiunea că la proma probă a fost doar la 10 miimi de secundă de recordul naţional. În alte două probe şi anume 200 m mixt şi 400 m mixt a fost medaliat cu argint, devenind vicecampion naţional.
De asemenea de Ioana Buzlea (14 ani foto alături de Tomy) a reuşit să câştige medaliile de aur în probele de 200 şi 400 m mixt, o performanţă foarte bună pentru ea. Ioana Buzlea a mai cucerit medalia de argint în proba de 50 m spate şi două medalii de bronz în probele de 500 şi 200 m bras. Patricia Chiricheu (13 ani) avea să se situeze în apropierea podiumului locul V la 400 m mixt şi locul VII la 50 şi 200 bras.
“Este o performanţă extrem de frumoasă a inotătorilor noştri care au reuşit să cucerească nu mai puţin de cinci titluri naţionale. Trebuie să-i felicit personal pentru că sunt mândru de reuşitele lor. Sincer am aşteptat la bras să confirme dar la mixt este si mai bine. Trebuie felicitat antrenorul lor dar şi Geta Schier cu care cei trei lucrează” declara Ionel Bungău.
La startul intrecerii din acest an s-au aliniat peste 320 d inotători de la 52 de cluburi de profil din tara.
Într-o altă odine de idei în urmă cu putin timp au avut loc la Cluj-Napoca Campionatele Naţionale de box rezervate juniorilor. Pugiliştii de la CS CRişul antrenaţi de Mihai Mikloş s-au întos la Oradea cu o medalia de bronz cucerită de Cosmin Călugăr în cadrul categoriei 48 kilograme. În turul inaugural orădenul a recut la puncte de Mario Paşcu de la Craiova. În sferturile de finală a reuşit să-l invingă tot la puncte pe Petrişor Răcaru de la Câmpulung Muscel. În semifinale, din păcate pentru el Cosmin Călugăr a pierdut tot la puncte în faţa lui Relu Sofian fostul şi actualul campion naţional de la CSM Târgovişte.
Ceilalti doi participanti şi anume Dănuţ Cotuna şi Buzas Norbert nu au reuşit din păcate pentru ei să urce pe podium.
În perioada 23-24 mai la Oradea va avea loc cea de-a VII-a ediţie a Cupei Bihorului la box pentru copii, caeti, juniori, tineret şi seniori.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)