Dan Dobai vorbeste despre experienta acumulata la Belgrad

0
Posted May 6, 2014 by Lucian Popa in Fotbal

dan

LUCIAN POPA

În urmă cu câteva zile unul dintre antrenorii de la catedra de fotbal a LPS “Bihorul” Oradea şi anume Dan Dobai (foto) s-a întors în tară alături de delegaţia României prezentă la un turneu de fotbal al juniorilor Under 16.
Prin intermediul Federaţiei Române de Fotbal, Dan Dobai alături de antrenorul de la CSŞ Braşov au fost invitaţi să facă parte din echipa de juniori a României la un turneu internaţional care a avut loc la Belgrad. Miodrag Belodedici şi Florin Răducioiu, conducătorul delegaţiei şi antenorul principal al echipei au mai fost artizanii principali. La turneu naţionala României a reuşit două victorii 4-2 cu Cehia şi 2-1 cu Ungaria, cedând în cele din urmă 2-1 cu echipa gazdă Serbia.
“A fost o experinţă extrem de utilă pentru mine ca antrenor să particip la un turneu extrem de bine organizat. A fost practic o simulare a unui turneu oficial cu intonarea imnului cu tot ce are nevoie o astfel de competiţie. Totul dar absolut totul a fost impecabil, condiţii de cazare, masă, antrenament, alimentaţie, organizare tot. Am stat de vorbă şi cu delegatul UEFA nimeni altul decât maghiarul Szallai Laszlo cel care a şi întocmit un raport al turneului. De asemenea antrenorii de la LPS Bihorul au fost invitaţi în data de 22 mai la Budapesta la un curs de perfectionare. Cred că nivelul competiţiei a fost unul mediu, şi am convingerea că şi unii jucători de la LPS Bihorul vor fii cooptaţi în lot. Cel puţin Răducioiu afirma că este posibil să se mai efectueze actiune de selecţie. Au fost cinci zile în care am luat contact cu fotbalul adevărat la nivel juvenil. Pentru mine personal a fost o onoare şi ţin să multumesc conducerii pentru că m-au desemnat pe mine să particip” declara Dan Dobai.
Într-o altă ordine de idei echipa de juniori A a LPS Bihorul Oradea a disputat un nou meci important în cadrul primul turneu semifinal. Bihorenii au cedat cu scorul de 1-2 (0-1) pe propriul teren duminică 4 mai în faţa celor de la Gloria Bistrita.
Oaspeţii au deschis scorul printr-o executie de excepţie, bihorenii având o primă repriză modestă. În partea a doua elevii lui Lucian Stance au dominat clar dar au primit un nou gol de cascadorii râsului, portarul respingând balonul într-un apărător iar atacantul advers a marcat cu poarta goală. Neavând ce pierde orădenii s-au aruncat in atac. Au marcat golul de onoare, dar bistritenii au apelat la tot felul de tertipuri pentru a trage de timp, numai fotbal nu puteai numi ce s-a întâmplat. Il cele din urmă Gloria a câştigat şi s-a calificat la turneul final.
Din lotul echipei de juniori A fac parte sportivii: B. Hodoroabă, P. Urbanovski, Tonko Robert, R. Chirodea, G. Cornea, D. Ţuţ, M. Selejean, I. Cervinschi, C. Abrudan, A. Asandului, S. Ban, B. Miholca, I. Vlad, H. Bîgiu, B. Popa, C. Popa, C. Buz, T.Goţ. Antrenori: Lucian Stance şi Eugen Ilisoi.
De menţionat că portarul titular fila Karoly a fost plecat la o acţiune a lotului naţional în Italia, în plin campionat acţiune soliciată spercial de Lită Dumitru antrenorul lotului.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)