Jos palaria. Oradea ajunge in stil de mare echipa in finala!!!

1
Posted May 20, 2014 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

foto

LUCIAN POPA

Sala Polivalentă din Târgu Mureş, a găzdui marţi seara jocul de baschet masculin dintre BC Mureşul Târgu Mureş şi CSM Oradea. A fost jocul cu numărul 3 al semifinalei Ligii Naţionale, după două jocuri dispute la Oradea CSM-ul având un avantaj clar de 2-0. La finele timpului regulamentar de joc CSM Oradea a reputat un succes în still de mae echipă cu scorul de 100-90 (24-22, 20-28, 24-23, 32-17)
Subotic a reuşit să deschidă scorul pentru oaspeţi, în timp ce Ivanovic înscrie primul coş de la distanţă. Brown pe contraatac înscrie prin sleam-dunk, în timp ce Ivanovic ratează de la distanţă. La celălalt panoul Denison s-a descurcat foarte bine, înscriind şi el. Meciul se încinge, Martinic înscrie şi el, Subotic ratează în faza imediat următoare pentru ca Ivanovic să transforme libera suplimentară 11-6. Ţibîrnă îi ia locul în teren lui Denison cu două greşeli personale. Dillon în stilul clasic înscrie de la distanţă, iar Ţibîrnă este căpăcit de Mladenovic. Iese Subotic intră Markovic la orădeni, al doilea transformând două libere. Suprinzător Mladenovic de la semiditanţă înscrie iar Dillon este perfect din nou. Oradea revine la doar un singur punct 15-14. Încă o dată Daniel dillon îşi face treaba având 3/3 la trei puncte şi timp de odihnă pentru gazde. Mladenovic înscrie şi egalează situaţia, iar Markovic pune şi el o diferenţă de 3 puncte în favoarea roş-albaştrilor. Franklin combine perfect cu Dillon, pentru ca Mladenovic să rateze ambele libere. După primul sfert Oradea are două puncte avans 24-22.
Hallik apare şi el pe parchet în debutu sfertul al doilea şi ratează prima oportunitate, în timp ce Martinic beneficiază de două libere transformate. Ciric îşi face simtită prezenta printr-un coş de trei puncte, pentru ca Ţibrnă să fie faultat sub panoul advers. Franklin nemarcat îşi face treaba, iar lupta sub ambele panouri este dominată de Mladenovic. Oradea il odihneşte pe Nicoară, iar Ţibîrnă iroseşte doză libere. Jucan înscrie prn sleam-dunk, iar Cristian Achim solicită timp de odihnă. Subotic este şi el inexact la libere iar Ivanovic este mult mai puternic. Mureşul ajunge la +7, cea mai mare diferenţă. Denison revine şi înscrie, dar Oradea nu are constanţă. Mureşenii înscriu din nou prin Martinic şi par să impună ritmul. Ciric este metronom iar Denison interceptează cu noroc şi înscrie şi el. Oradea are de recuperat şase puncte, markovic este extrem de util şi înscrie din poziţie foarte dificilă. Franklin este omul potrivit la momentul potrivit, iar Ciric fortează aruncarea şi înscrie. Pe ultima aruncare Ciric cu multă şansă aruncă şi înscrie cu panoul, un coş de moral. la pauză mare BC Mureş – CSM Oradea 50-44.
Jelenic deschide sfertul al treilea cu o reuşită de la distanţă, iar Oradea suferă la acesta capitol. Acelaşi Jelenic măreşte diferenţa la 11 lungimi iar Oradea acuză şocul, Achim solicitând time-out. Denison ratează o aruncare uşoară, iar mureşenii irosesc două atacuri. Bihorenii apelează la un presing pe tot terenul ceea ce îngreunează vizibil construcţia atacurilor gazdelor. Dillon profită şi înscrie din nou, de astă dată Sekurovic cerând timp de odihnă. Jocul se reia de la 58-50. Ivanovic înscrie ambele libere iar diferenţa creşte. Sean Denison domină duelul cu Jelenic, iar acelaşi Jelenic se revanşează automat cu trei puncte. Oradae este menţinută “în viaţă” doar de Dillon, iar arbitrii flieră uşot fautl efectuat de Hallik. Martinic înscrie cu panoul, iar Franklin este foarte rapid. Ivanovic combină perfect cu Mladenovic, iar Subotic înscrie de la semidistanţă. Cei doi pivoţ ai gazdelor fac legea, Oradea neavând replică. Denison de unul singur se descurcă foarte bine. Oradea se lasă dominată dar e mereu în spatele mureşenilor pe tabelă.
Brown nu-l poate opri pe Dillon numai prin falt, iar auastralianul este fără greşeală. Denison este servit ideal de Dillon, primul având şansa de a trasnforma şi coşul suplimentar ratat. Mladenovic pe urmărire înscrie, iar vizitatorii au ultimul atac. Dani Popescu înscrie un coş extrem de important de trei puncte, iar Sekorov solicită timp de odihnă.
cei mai buni marcatori ai partidei au fost Ivanovic, Mladenovic şi Martinic în timp ce în tabăra adversă.
Hallik înscrie senzaţional de la distanţă, iar Oradea revine la doar două puncte î spatele mureşenilor. Markovic revine şi el pe tabelă iar jocul este extrem de plăcut. 73-73 arăta tabela. A treia recuperare pentru bihoreni, dar Markovic aruncă aiurea.
Hallik este exact de la distanţă, iar Sekorovic cere timp de odihnă. Oradea este aproape de finală. Jelenic ratează iar Dillon este incredibil, cu om pe al inscrie. După trei minute Oradea are un partial de 10-0. Dillon dă lovitura decisivă şi înscrie din nou de la trei puncte. Jelenic fortează de la distanta, iar Denison punctează. Oradea are 11 puncte avans. 73-84. Sfertul este dominat clar de Denison imbatabil. Martinic aprinde speranta pentru gazde, cu un coş de la distanţă, dar Markovic il imită automat la celălalt panou. Markovic conduce atacul gazdelor, iar din nou Dillon este un fenomen. Hallik este faultat la trei puncte, marchează una şi ratează două. Denison şi Dillon au împreună nu mai puţin de 55 de puncte!!! Martinic înscrie, de două ori consecutiv, iar în apărare faultează şi părăseşte terenul cu cinci greşeli personale. Brown liber înscrie din spatele semicercului, iar Oradea aşteaptă finalul.
Cei mai buni marcatori ai organizatorilor au fost Martinic 23 de puncte, Ivanovic 20, Ciric 14 puncte in tinp ce de la oaspeţi Dillon a făcut cel mai bun meci al său. Denison a înscris 29 de puncte, iar Dillon 26.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

Un comentariu


  1.  
    robi

    Nu ne mai spui acum ce limitat antrenor este Achim cum o faceai acum o luna? Referitor la partea cu gramatica viziteaza un pic DEX-ul si vezi ce diferenta e intre a reputa si repurta.

Adauga un comentariu


(obligatoriu)