Laviniu Chis rezultat de senzatie. Dorina Korozsi rateaza Bahamasul

0
Posted May 14, 2014 by Lucian Popa in Atletism

laviniu

LUCIAN POPA

În urmă cu puţin timp s-a desfăşurat la Bucureşti un prim concurs Grand Prix de atletism în aer liber pentru seniori, tineret şi juniori. Cel mai important a fost totodată un criteriu de selecţie pentru echipele de ştafetă care ne vor reprezenta la prima ediţie a Campionatelor Mondiale din Bahamas din perioada 24-25 mai.
Din păcate pentru ea orădenca Dorina Korozsi legitimată la CS Crişul Oradea antrenată de Kadaş Karoly a avut o evoluţie mai puţin reuşită reuşind contraperformanţa de a rata prezenţa în Bahamas cu ambele ştafete. În concursul de 800 m Dorina Korozsi a terminat a cinciea cu performanţa de 2:06,48 în timp ce atleta de pe locul patru Elena Tănăsie din Craiova a terminat cu timpul de 2:04,36. O diferenţă extrem de mică. Culmea şi în proba de 1 500 m, orădenca a terminat tot pe locul al cincilea cu timpul de 4:32,05 ratând astfel selecţia pentru primele patru clasate în ambele probe.
Acuzând o stare de enterocolită prelungită, Dorina Korozsi a avut nevoie de intervenţia salvării după cursa de 800 m.
Cel mai bun rezultat al delegaţiei bihorene a fost reuşit de Chiş Laviniu (foto) legitimat la LPS “Bihorul” Oradea antrenor Robert Olah şi Florina Cozac, cel care în proba de 3 000 m a reuşit să termine cursa pe locul secund la seniori cu timpul de 8:24,67. La categoria lui de vârstă juniori I, Laviniu Chiş şi-a îndeplinit baremul de calificare la Jocurile Olimpice de cadeţi din China, dar va participa şi la Baku la un trial european de selecţie.
Laviniu Chiş este unul dintre puţinii atleţi de fond şi semifond din Bihor care pot avea un viitor frumos într-un sport extrem de solicitant şi în special la o probă destul de lungă.
Rezultate notabile au mai obţinut Ioana Bologa (LPS Bihorul, antrenor Liviu David) locul Ii la sulită 41,01 m, Alexandru Meheş CS Crişul – CSM Târgovişte, antrenori Livia şi Albert Meheiş, locul al doilea la ciocan cu performanţa de 57,84 dar din doar doi concurenţi.
De asemenea Mihai Haş de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” antrenor Florin Indrie a terminat pe locul al treilea concursul de 400 m garduri cu timpu de 59,19 secunde.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 Comentarii



Fii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)