Performanta remarcabila pentru baschetul masculin oradean

0
Posted May 21, 2014 by Lucian Popa in Baschet

001

LUCIAN POPA

Un proiect sportiv început în urmă cu cinci ani prinde viata şi contur în municipiul Oradea. Şi nu unul oarecare ci unul care conţine multă ambiţie, dăruire şi vointă. Vorbim de baschetul masculin orădean care a ajuns în sezonul 2013-2014 al Ligii Naţionale la cea mai bună performanţă din istoria judeţului Bihor.
Sala mică a Primăriei Oradea a fost gazda miercuri 21 mai a unei conferinţe de presă la care au participat Florin Birta, director, Şerban Sere şi Cristian Achim manager general respectiv antrenor principal, Sean Denison şi Daniel Dillon (foto) doi dintre artizanii principali ai accederii CSM-ul în finala intrecerii.
La “unison” a fost lăudată prestaţia echipei bihorene în sferturile de finală (3-0 cu SCM U Craiova) şi în semifinale (3-0 cu BC Mureşul Târgu Mureş). Acum gruparea orădeană se pregăteşte pentru marea finală, visul multor antrenori sau jucători. CSM Oradea va juca cu câştigătoarea din cealaltă semifinală şi anume U Mobitelco Cluj-Napoca şi CSU Ploieşti.
“Sunt mândru de performanţa realizată la capătul unei munci continue şi susţinute. La acestă oră CSM Oradea formează o echipă în teren dar şi în afara lui. Trăim un moment istoric, cel mai bun moment al baschetului masculin bihorean, pentru că în anii 90 am ajuns pe locul al treilea la finele unui sezon regulat dar în nici un caz nu se compară cu performanţa de acum. Simt pulsul oraşului, simt o emulaţie în jurul echipei în jurul baschetului ceea ce este foarte bine. Este greu să ne alegem un adversar pentru finală. Noi am fost aleşi de către mureşeni. Dacă ţinem cont că vom juca posibile trei meciuri acasă cu Clujul şi probabil doar două cu CSU Ploieşti, preferăm Clujul. Dar într-o finală se poate ntâmpla orice” avea să declare Şerban Sere. La final el a făcut o afirmaţie memorabilă: “În junglă au câştigat Leii Bihorenei” cu referire la sala din Târgu Mureş.
La rândul său Cristian Achim avea să declare: “Este foarte greu să primeşte 90 de puncte şi să câştigi. Am dat dovadă de mult caracter şi am revenit atunci când poate nimeni nu mai credea. O mai spun o dată la noi important este nu cine marchează ci să câştige echipa. Spiritul de echipă este cel mai important. Într-o zi bună putem bate pe oricine din România în orice sală din tara. Simt că încă pentru noi sezonul nu s-a încheiat, ne aşteaptă o finală ceea ce va fi extrem de dificil. Cu toţii ne dorim să câştigăm”. Acesta a recunoscut că echipa s-a aflat într-o formă mai slabă în perioada ianuarie – februarie dar nu a coborât niciodată mai jos de locul al treilea în clasament, şi că fornma sportivă cea mai bună a fost în aceste jocuri din play-off.
“Am jucat în Cupele Europene, am jucat fnala Cupei României şi jucăm o nouă finală. Nu este deloc uşor. Aveam ca obiectiv finala şi am avut o creştere constantă. Sunt rezultatele muncii unui sezon intreg în care a fost nevoie de fiecare jucător în parte. În unele meciuri am apelat la unii jucători care evoluează mai putin, pentru că ştiam că va veni un moment în care voi avea nevoie de ei”.
Dillon şi Denison sunt extrem de multumiti de ceea ce au realizat până acum în acest sezon dar ambii sunt cu gândul la finală. Nu au o preferintă şi sunt convinşi că vor aborda toate partidele doar cu gândul la victorie.
Într-o altă ordine de idei CSM Oradea şi-a câştigat deja dreptul de participare şi anul viitor în Challenge Cup, primele două meciuri ale finalei (cel mai bun din cinci meciuri) vor avea loc în perioada 31 mai – 1 iunie. Oradea are şansa istorică să cucerească laurii de campioni deşi va fi dificil, indiferent de numele adversarilor. CSU Ploieşti este deţinătoarea a şapte din ultimele opt campionate având o experienţă superioră bihorenilor plus alte aspecte despre care se vorbeşte doar în afara terenului.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)