Sebi Tudor si CSM Oradea cale libera spre Liga Nationala

0
Posted May 8, 2014 by Lucian Popa in Handbal
Ciao restaurant - pizzerie

013

frh.ro

Ultimele două echipe din clasamentul Ligii Naţionale de handbal vor disputa un turneu de menţinere/promovare în prima ligă la care vor mai participa şi formaţiile clasate pe locurile secunde în cele două serii ale Diviziei A, a declarat, marţi, preşedintele Alexandru Dedu.
În acest sezon, atât la feminin, cât şi la masculin, participă 12 echipe. Echipele clasate pe prima poziţie în cele două serii ale Diviziei A vor promova direct. Ultimele două formaţii din prima ligă şi cele de pe poziţiile secunde din a doua vor disputa un turneu de menţinere/promovare în LNH.
“Sistemul actual competiţional a fost votat în august. A fost făcut public începând cu septembrie şi până se va termina va fi aşa cum s-a hotărât. Ca o menţiune specială, în momentul în care s-a hotărât actualul sistem competiţional, la acel CA din 13 noiembrie, am fost singurul care a votat împotrivă, fiindcă nu consider că actualul sistem de play-off este cel mai fericit. Din cauza asta şi facem eforturi ca, din sezonul viitor, calendarul competiţional să fie diferit. S-a hotărât în cadrul Consiliului de Administraţie ca din sezonul viitor să activeze 14 echipe. Modul de a se retrograda din ligă anul acesta şi practic promovarea pentru anul viitor va fi în modul următor: echipele clasate pe locurile 11 şi 12 în Liga Naţională vor participa într-un turneu de accedere/menţinere în prima divizie cu ocupantele locurilor doi în Divizia A. Va fi organizat un turneu, iar fiecare echipă va juca cu fiecare”, a spus Alexandru Dedu preşedintele Federaţiei Române de Handbal.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)