Banii in fotbalul din Liga a II-a pot veni din drepturi tv

0
Posted June 17, 2014 by Lucian Popa in Fotbal

DSC_3083

Reprezentantii cluburilor de Liga 2 s-au grabit sa imbratiseze propunerea de trecere la un sistem cu o singura serie si 22 de echipe, dupa ce in prima Adunare Generala extraordinara a organismului a fost invitat sa ia cuvantul un reprezentat al mai multor televiziuni din Romania. Varianta initiala inaintata de presedintele forului LPF 2, Auras Brasoveanu, presupunea o perioada de tranzitie de doi ani, insa perspectiva avantajelor pe care echipele secund divizionare l-ar avea in urma unui contract de vanzare a drepturilor TV i-a indemnat pe oficialii gruparilor din esalonul secund sa opteze pentru trecerea la un sistem monocompetitional inca din sezonul 2015/2016.
Intalnirea reprezentantilor clubului de Liga 2, la Harmana a durat mai bine de patru ore, prima parte desfarundu-se intr-o atmosfera incordata din tensiunilor existente intre diversi membri ai forului.
In timpul discursului purtat de Auras Brasoveanu, presedintele LPF 2 i-a anuntat pe cei prezenti in sala ca a venit la intrunire insotit de un reprezentant al unei firme de retransmisie. Ulterior acesta s-a prezentat ca delegat al televiziunilor Dolce, TVR 1 si partial DigiSport, propunand cluburilor de Liga 2 suma de 2,2 milioane de euro in schimbul drepturilor TV. Conditiile impuse au fost restrangerea competitiei la o singura serie de 22 de echipe, disputarea meciurilor pe mai multe zile, la o alta ora decat traditionalul “matineu”, considerat neproductiv din perspectiva televiziunilor si audientei, fiind recomandata ora 16:00 pentru programarea duelurilor.
Suma de 2,2 milioane de euro in schimul drepturilor TV ar asigura echipelor de Liga 2 o suma medie anuala de aproximativ 100.000 de euro, dar beneficiile implicite de care se pot bucura gruparile, precum interesul sponsorilor, pot aduce sume suplimentare in conturile cluburilor din esalonul secund.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)