Campionatul Judetean de tir cu arcul se apropie de final

0
Posted June 22, 2014 by Lucian Popa in Altele sporturi

IMG_5391

“Campionatul Judeţean de Tir cu Arcul a mai făcut un pas spre finală, sîmbătă încheindu-se etapa a III-a, “Cupa Redpoint”. Deşi cu o participare mai redusă, etapa a fost apreciată de arcaşi datorită ţintelor inedite şi bunei dispoziţii generale.
Destinată tuturor categoriilor (seniori, juniori, cadeţi, copii) şi diviziilor (olimpic, compound, barebow, tradiţional), competiţia a început cu meciurile din calificări. Ţintele, amplasate la distanţe între 15 şi 70 de metri, n-au constituit o problemă pentru cei antrenaţi, aceştia punctînd încă de la prima serie. Pentru amuzament şi variaţie, organizatorii au introdus două ţinte inedite: în faţa primeia au fost suspendate două ouă, iar în faţa celei de-a două ţinte două batoane de salam. Cele două ţinte instalate numai pentru amuzamentul concurenţilor s-au dovedit însă şi cele mai dificile, doar foarte puţini reuşind să nimerească ouăle sau batonul de salam, de la 20 de metri. Aici, cel mai precis s-a dovedit a fi Leon Cosma (C.S. “Redpoint” Oradea). “Am recurs la aceste ţinte amuzante deoarece terenul de antrenament permite prea puţine variaţii şi am vrut să dăm o notă de destindere. Se pare că a fost o idee bună, concurenţa a fost mare. Oricum, nu este deloc uşor să nimereşti un ou de la o asemenea distanţă”, a declarat Traian Sabău, preşedintele C.S. “Blueline” Nojorid.
La arc olimpic, pe primele locuri s-au situat Ovidiu Ilisie şi Lucian Suciu, ambii de la C.S. “Redpoint”, iar podiumul de la arc compound a fost ocupat integral tot de arcaşii de la “Redpoint”. Locul 1 la barebow senioare a fost cucerit de Roxana Bodrog de la “Fitnext” Arad. La categoria arc tradiţional replică istorică, Szekely Renata a luat medalia de aur la copile, iar Rezmuves Katalin medalia de aur la junioare 3. Copiii de la divizia de tradiţional l-au propulsat în fruntea clasamentului pe Andrei Rusneac (Nomad Archery). Cel mai tînăr participant a fost desemnat Tudor Bondar (6 ani), un exemplu de răbdare chiar şi pentru adulţi. La barebow juniori 3, Szekely Eduard (C.S. “Gym”) i-a surclasat pe Victor Kiss şi Alin Mureşan (ambii de la “Redpoint”). Cele mai disputate categorii au fost cele de arc tradiţional senori şi arc barebow seniori. La prima, Wilhelm Akos Sandor (Nomad Archery) a confirmat forma bună în care se află. El a fost urmat de Ridi Ferenc (“Blueline” Nojorid) şi de Arany Janos (Ejust Solyom). Proba de barebow seniori a fost cîştigată de Remus Mariş (C.S. “Redpoint), urmat de Szekely Zoltan şi de Major Tamas (ambii de la Nomad Archery).
În clasamentul pe cluburi, după trei etape, conduce C.S. “Redpoint”, urmat de Nomad Archery, C.S. “Alexandru Roman”, GYM, “Blueline” Nojorid, “Şoimul” Aleşd, “Haiduc” Salonta, Fitnext Arad şi Ezust Solyom. Următoarea etapă şi finala Campionatului Judeţean de Tir cu Arcul vor avea loc în 11-12 octombrie, de ziua oraşului, în parcul Cetăţii Oradea.”


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)