Chis Laviniu, Cristian Taut si Sergiu Perte campioni nationali

0
Posted June 22, 2014 by Lucian Popa in Atletism

foto

LUCIAN POPA

În perioada 21-22 iunie Stadionul “Iolanda Balasz Soter” din Bucureşti a găzduit Campionatele Naţionale de atletism ale României, rezervate categoriei de juniori I. Intrecerea a fost un bun prilej pentru sportivii orădeni să-şi arate din nou calităţile valorice în comparaţie cu cei mai buni atleţi din ţară. CS Crişul Oradea, LPS Bihorul, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Oradea, CSU Oradea şi CSM Oradea au avut reprezentanţi al competiţia naţională.
La startul editiei s-au aliniat 449 de sportivi de la 109 cluburi de profil din toată tara.
Performerii delegaţiei bihorene au fost trei atletţi de valoare care au devenit campioni naţionali, Chiş Laviniu, Cristian Tăut (foto) şi Sergiu Perte.
Laviniu Chiş legitimat la LPS Bihorul antrenori Robert Olah şi Florina Cozac a reuşit să câştige fără probleme cursa de 5 000 m cu timpul de 15:03,24. Colegul acestuia Tăut Cristian a reuşit să devină şi el campion naţional în proba de 800 m cu timpul de 1:52,90. Tăut este legitimat la Colegiu Naţional “Mihai Eminescu” din Oradea antrenor Florin Indrie.
De asemenea în cadrul probei de săritură în înălţime, orădenul Sergiu Perţe legitimat la CSM – CSU Oradea antrenor Virgil Preda a terminat primul după ce a trecut peste ştacheta înălţată la 2,00 m.
Un alt perfromer care se pregăteşte în Buucreşti dar legitimat la CSU – CSM Oradea, Daniel cont a terminat pe locul al doilea in proba de 3 000 obstacole, cu timpul de 9:30, 64.
Orădenul Andrei David legitimat la LPS Bihorul – CSM Oradea antrenat de Liviu David a fost medaliat cu bronz în proba da arunare a suliţei după o performanţă de 65,51 m.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)