Cupa Romaniei deschide oficial sezonul 2014-2015

0
Posted June 29, 2014 by Lucian Popa in Baschet
Ciao restaurant - pizzerie

foto

Delegaţii echipelor de prima ligă de baschet masculin din România s-au întâlnit la Sibiu pentru a pune bazele viitorului sezon. Principalele două subiecte au fost legate de structura viitorului sezon, dar şi de regula impusă de Federaţie prin care fiecare echipă era obligată să aibă un jucător român în teren pe toată durata meciului.
Şefii echipelor de baschet din România au semnat o petiţie Federaţiei Române de Baschet prin care cer anularea deciziei prin care fiecare echipă trebuie să aibă în teren pe tot parcursul unui joc un român. „Am discutat pentru că Biroul Federal impusese regula românului în permanenţă pe teren, precum şi ligă pentru echipa a doua, şi cluburile nu au fost de acord. Am stabilit împreună cu reprezentantul Federaţiei să fie convocat din nou Biroul federal şi să se scoată această regulă, pentru că era stabilit încă de acum un an şi nu au ţinut cont. Vrem ca anul acesta să se joace fără jucător român obligatoriu în teren în campionat, ci doar în Cupă”, a declarat Dan Cumpănaşu, oficial al Energiei.
Tot la Sibiu s-a discutat despre structura viitorului sezon. Astfel, viitorul sezon va debuta cu meciurile din Cupa României, manşa tur a primului tur având loc pe data de 27 septembrie, urmând ca returul primului tur să se joace pe 1 octombrie. Sezonul regulat va începe pe data de 4 octombrie, turul încheindu-se pe data de 15 decembrie. Decizia va fi aprobată de Biroul Federal, for ce se va reuni săptămâna viitoare pentru a se stabili cele discutate la Sibiu.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)