Handbalul masculin trimis “la colt” de conducere

2
Posted June 17, 2014 by Lucian Popa in Handbal
Ciao restaurant - pizzerie

foto

LUCIAN POPA

De apoape două luni de zile s-a încheiat o nouă ediţie a Diviziei A de handbal masculin. Singura echipă din cele două serii care a avut numai victorii pe linie a fost CSM Oradea. Bihorenii cu o echipă închegată pe ultima sută de metri au mers ceas un sezon intreg şi au promovat “en fanfare” la finele unui campionat dominat autoritar. Până aici nimic anormal, dar surpriză, la jumătatea turului conducerea a redus bugetul cu 30 % fata de tur. Când jucătorii şi conducerea trebuia să se bucure de promovare, directorasul clubului s-a prezentat la masa festivă cu o veste “foarte exactă”. Vă multumim pentru parcursul perfect şi sperăm să rămâneţi la CSM Oradea (super tare specific celor care se îmbracă frumos da uită pentru ce sunt plătiti). Nu vor fi bani de Liga Naţională, iar despre buget va fi din nou scăzut. Cu alte cuvinte la revedere drum bun. Acest lucru s-a si întâmplat. Majoritatea jucătorilor au anuntat că vor încerca să-şi găsească alte angajamente în altă parte. Dar nimeni nu vorbeşte de un eşec total al conducerii CSM-ului, marea conducere care se laudă cu munca altor manageri şi care au o secţie pe care nu o pot susţine.
Sebastian Tudor antreborul principal şi cel de care depnde destinele echipei, confirmă că încertitudinea domneşte la secţia de handbal iar pe viitor nu este prea optimist. “Zilele viitoare voi fi chemat la o întâlnire importantă cu o persoana influentă din Oradea. Sper ca şi handbalul să se bucure de atenţia din partea celor care sustin sportul. Şi noi am făcut performanţă, am promovat în Liga Naţională cu victorii in toate partidele, iar la urmă ni s-a spus că nu sunt bani. Aşteptam ca să fie premiati şi jucătorii noştrii pentru că meritau. Este o decizie a conducerii care nu o comentez in nici un fel” declara în exclusivitate pentru www.arenabihoreana.ro Sebastian Tudor.
Acesta din urmă a avut oferte clare de a merge la o echipă din Liga Naţională pentru a lucra cu un antrenor tânăr, dar încă ezită. Probabil că actuala conducere a CSM Oradea indreptată spre doar două sporturi importante este “orbită” când vine vorba de handbal. Să nu ajungă şi ei la fel ca şi actualul primar, groparii sportului bihorean pentru că mai nou deciziile lor sunt de a îngropa orice alt sport în afara baschetului şi polo-ului. Şi când te gândeşti că CSM Oradea a luat fiinţă în primul rând pentu secţia de handbal masculin, este strigător la cel. Ei sunt salariaţi pentru că CSM Oradea a fost înfiinţată pentru a avea secţie de handbal în ligă nu în Divizia A intr-un anonimat total când se cam uita să fie prezenţi le meciuri. Astia sunt oamenii, astia sunt cei din conducere, asta e tara…


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

  1.  
    Teutan Alexandru

    Domnule redactor Lucian Popa, ma numesc Teutan Alexandru si sunt fost antrenor al echipei Nationale de Handbal a Romaniei la juniori (grneratia 1984/85) si prin intermediul dumneavoastra, va rog sa adresati D-lui Primar Ilie Bologan, protestul meu legat de neinscrierea echipei de handbal masculin in Liga Nationala!! Am urmarit echipa in campionat si va pot spune ca practica un joc frumos eficient si mai ales modern. Sunt ferm convins ca, chiar si in formula de promovare nu ar fi retrogradat, iar cu doua, trei ,,plombe”ar fi mers in 1-6 ! V-o spune un antrenor, care din 1990 in coace a promovat peste 30 de juniori, la echipele din Liga I-a. Ma intreb !?? care este sensul promovarii echipei de baschet cu 6 (sase) jucatori straini si cu alti 10 din alte localitai ale tarii !??Care este ratiunea pentru care se investeste intr-un sport care este locul 60-70 in lume !! Pe cine reprezinta atatia jucatori straini peste 100 in toata tara !! Chiar este ,,parandaratul” asa de mare si important !?? Va rog sa faceti lumina in acest caz !! Nu este normal ca banii contribuabililor sa ia drumul strainatatii !! De ce nu se investeste in copiii orasului !??

Adauga un comentariu


(obligatoriu)