Sambata 28 iunie, ziua Z pentru echipele dornice de a juca in Liga 1

0
Posted June 27, 2014 by Lucian Popa in Fotbal
Ciao restaurant - pizzerie

DSC_4395

Cu o săptămână înainte de stabilirea ţintarului nu se ştie componenţa Ligii I

Cine promoveaza – Rapid sau Clinceni, CSU Craiova sau CSM Rm. Valcea?

O excelenta anlazia a colegilor nostri de la Monitorul de Botosani, Cristi Prisacaru si Marius Ilincaru, arata situatia dramatica in care se afla echipele noastre la toate esaloanele, dar si gravele rpobleme mostenite de acua;la conducere a FRF, care trebuie sa ia hotarari transante, extrem de dificile in cateva zeci de ore! Şansele ca harababura de anul trecut din Liga I să se repete şi în acest an sunt foarte mari. Noul campionat ar putea porni la drum într-o componenţă care ar putea suferi modificări pe parcurs, având în vedere numeroasele litigii care au ajuns inclusiv la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Echipele care au obţinut promovarea pe teren, CSU Craiova şi Rapid, nu sunt sigure de prezenţa în Liga I. CSU Craiova aşteaptă cu emoţii Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal (FRF) de sâmbătă, pentru a afla dacă va fi afiliată şi dacă nu i se vor anula rezultatele obţinute după 5 martie, când a expirat afilierea provizorie obţinută de la vechea conducere a FRF. În cazul în care nu se va lua o decizie sau aceasta nu va fi una de afiliere, există probabilitatea ca CSU Craiova să se desfiinţeze, ea nemaiavând dreptul de a juca în nicio competiţie organizată de FRF. În această situaţie va promova în Liga I, CSM Râmnicu Vâlcea. Şi în Seria I sunt probleme. Rapid aşteaptă verdictul TAS cu privire la acordarea licenţei pentru Liga I. Dacă acesta va fi nefavorabil, echipa din Giuleşti riscă să intre în faliment, iar în primul eşalon va promova FC Clinceni.

Cine retrogradeaza: SC Vaslui sau FC Brasov, ASC Poli Timisoara sau Otelul Galati?

Mai întâi, cazul SC Vaslui, care se judecă la TAS, ar putea schimba ierarhia finală. Echipa, care pe teren a ocupat locul şase, a fost retrogradată pentru neobţinerea licenţei. Dacă TAS-ului îi va da dreptul de a evolua în Liga I, atunci echipa care va retrograda va fi FC Braşov. Harababura nu se opreşte aici. Clasamentul ar putea fi schimbat şi de decizia privind contestaţia depusă de ACS Poli Timişoara împotriva Oţelului Galaţi. La meciul din etapa a XXXI-a a Ligi I, câştigat de gălăţeni cu scorul de 1-0, timişorenii au depus o contestaţie privind dreptul de joc al mai multor componenţi ai Oţelului.
Într-o altă ordine de idei valer Vancea preşedintele Asociaţiei Judetene de Fotbal Bihor a decis să ia în discutie cu Gheorghe Chivorchian două probleme. Şi anume eliminarea play-off-ului la Liga a II-a şi a III-a precum şi meciul de bara pentru promovare în Liga a III-a să fie tur-retur, ambele echipe având şanse egale.

Alte variante ce dau batai de cap tuturor

Dacă i se va da dreptate, ACS Poli Timişoara va câştiga partida cu 3-0 la masa verde şi va acumula 41 de puncte, iar Oţelul va rămâne cu 38 de puncte şi va coborî pe loc retrogradabil. În această situaţie pot fi două speţe. Prima, dacă SC Vaslui rămâne retrogradată, atunci în Liga a II-a vor merge FC Braşov, Oţelul Galaţi şi Corona Braşov. A doua, dacă SC Vaslui obţine la TAS dreptul de a juca în Liga I, atunci vor retrograda FC Braşov, Oţelul Galaţi, Săgeata Năvodari şi Corona Braşov.Verdictul în privinţa contestaţiei depuse de timişoreni se va da pe 7 iulie, însă în lumea fotbalului românesc există deja informaţia că bănăţenii vor avea câştig de cauză.

La tintarul tragerii, ca la loteria romana. Nume contra numere – premiera mondiala in fotbal

“Este ceva incredibil să nu ştim, cu mai puţin de o lună înainte de debutul competiţiilor, şi mă refer aici atât la campionat cât şi la Cupa Ligii, cu cine ne vom confrunta. Avem cel mai lung campionat din lume. Niciodată nu se mai termină. Mă aştept ca şi după ce va începe campionatul pe rolul TAS-ului să mai fie anumite speţe şi ca în locul anumitor echipe care vor debuta în campionat, prin etapa a V-a să ne trezim cu altele”, a declarat Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani. Stabilirea ţintarului Ligii I va avea loc pe 2 iulie, iar Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a anunţat că, la ţintar în locul echipelor care sunt cu semnul întrebării vor fi puse numere şi până la elucidarea speţelor aflate pe rol anumite partide nu se vor disputa. Anul trecut, Rapid a început campionatul în Liga I, a disputat câteva etape după care a fost retrogradată în eşalonul secund, locul giuleştenilor fiind luat de Concordia Chiajna.(Monotorul de Botosani)


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)