Sezon foarte bun, regretul ca nu s-a castigat un trofeu

0
Posted June 15, 2014 by Lucian Popa in Baschet

echipa

LUCIAN POPA

De puţin timp s-a încheiat cel mai bun sezon al baschetului masculin din istoria judeţului Bihor. CSM Oradea a ocupat la finele sezonului 2013-2014 al Ligii Naţionale de baschet masculin locul al doilea. Un loc bine meritat şi dorit încă de la începutul sezonului. La o simplă analiză a fost un sezon foarte bun în care echipa a jucat două finale din două şi a participat în Cupele Europene. Singura remarcă negativă este ratarea câştigării unui trofeu… În patru ani de când sponsorul SC Gavella SRL susţine echipe rezultatele au fost mai mereu crescânde. Iar investiţiile pe măsură. Suma care se vehiculează că a fost investită în echipă în patru sezoane este undeva în jurul cifrei de 650-700 000 euro. O sumă deloc de neglijat pentru un singur sponsor. Şi aici vorbim de un loc trei, un loc doi, o finală de Cupa României. Mult-puţin, asta doar sponsorul poate hotărâ. Aici problema se pune pentru viitor. Pentru că orice decizie fereritoare la viitor se va lua în funcţie de buget. dacă va fi un buget pentru performanţă, echipa va juca din nou în Cupele Europene.
Din punct de vedere sportiv, se putea mai mult în acest sezon. Şi anume se putea fără probleme câştiga Cupa României. Asta e, s-a jucat o finală de titlu naţionl, au fost al doar două minute de titlul de campioană. Nu a fost să fie. Nici pe viitor nu va fi uşor. Pentru că la Ploieşti sumele investite sunt poate de ordinul suterlor de mii de euro anual. Ne mândrim cu locul secund, şi e normal să fie aşa atât timp cât au fost cei mai buni multe meciuri.
Acum apare o altă problemă. Latura financiară a echipei are de suferit. Deocamdată sponsorul nu şi-a onorat toate obligaţiile şi sunt restanţe salariale undeva la 2-3 luni. Asta pentru că şi el al rândul lui are de încasat sume foarte mari în urmă unor lucrări finalizate! Jucătorii nu au zis nimic, au făcut un pact cu Şerban Sere pentru a nu se discuta acest subiect până la final. Jucătorii şi sfaff-ul tehnic şi administrativ şi-au făcut datoria. Acum trebuie şi conducerea să găsească soluţiile. Primăria şi Consiliul Local Oradea au anunţat că vor premia echipa cu suma de 40 000 euro. O sumă frumoasă dar infirmă pentru cât ar avea nevoie să acopere toate datoriile. Cu singuranţă că CSM-ul nu va rămâne datori doar contează când se vor primi banii. Pentru că în urmă cu cinci sezoane a mai fost un caz similar în care s-a ajuns la tribunal, atât la baschet cât şi la polo. Deocamdată echipa se află în avanţă, iar jucătorii îşi verifică conturile atunci când le sună telefonul. Până atunci sunt în aşteptare…
Componența lotului echipei de baschet CSM Oradea în sezonul competițional 2013/14: William Franklin, Daniel Popescu, Horia Hora, Daniel Dillon, Radovan Markovic, Vujadin Subotic, Zarko Comagic, Rareș Pașca, Andrei Ciordaș, Sergiu Pop, Titus Nicoară, Reinar Hallik, Sean Denison și Bogdan Țibîrnă. Staff-ul tehnic: Cristian Achim antrenor principal, Călin Pop antrenor secund, Igor Ranisavljev preparator fizic, Cristian Dan kinetoterapeut. Manager: Șerban Sere. Președinte: Florin Birta. Organizator de competiții: Milan Luchin.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)