Sorin Petrache personalitatea saptamanii in sportul romanesc

0
Posted June 7, 2014 by Lucian Popa in Nevoia de exprimare
Ciao restaurant - pizzerie

Petrache2-680x320

Alin Petrache (37 ani) este noul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. În cadrul Adunării Generale de Alegeri care a avut loc astăzi, la sediul COSR din Capitală, preşedintele Federaţiei Române de Rugby a primit nu mai puţin de 143 de voturi! Contracandidaţii săi, Octavian Bellu şi Elisabeta Lipă, au primit 33, respectiv 21 de voturi.
“Ceea ce le pot promite membrilor COSR este că voi fi aproape de ei şi că voi coborî pe teren pentru a îi ajuta“, a declarat Alin Petrache în urma Adunării Generale de Alegeri.
Proaspătul preşedinte al COSR a dat câteva detalii despre programul pe care îl va adopta: “Am avut o campanie pe idei, referitoare la o strategie modernă a sportului. Cred că aici s-a făcut diferenţa. Am o strategie pe minimum 10 ani. Sportul nostru are nevoie de o strategie binemeritată. Primul pas a fost să stabilesc următorul Comitet Executiv. Practic, nu se schimbă foarte mult. Avem un nou preşedinte, dar comitetul rămâne acelaşi. Voi continua cu aceeaşi echipă. Prima etapă importantă va fi Rio. Trebuie să ne gândim foarte serios la ea, după care să ne axăm pe o strategie pe termen lung”.
“COSR nu are toate sporturile în mână, ci le are la aceeaşi masă. Vrem ca sportul românesc să meargă mai departe şi să îşi recapete strălucirea pe care a avut-o la Sidney şi la Atena”, a adăugat Alin Petrache
Programul “România Olimpică: 2014-2024″ i-a adus preşedintelui FR Rugby o victorie la pas, la care nici el nu se aştepta. “Am privit ziua de astăzi ca o competiţie. Este important să particip, dar dacă învingi, este cu atât mai bine. Mă aşteptam la o luptă mult mai strânsă”, a precizat Petrache. “Înaintea alegerilor, am făcut un pas în spate şi nu am mai apărut pe nicăieri prin presă. În acest timp am discutat cu fiecare preşedinte de federaţie şi de club, cu fiecare antrenor”, a adăugat noul conducător al olimpismului românesc.
Cât despre ceilalţi doi contracandidaţi la alegerile COSR, Octavian Bellu şi Elisabeta Lipă, Alin Petrache a comentat: “Am nevoie de domnul Bellu şi de doamna Lipă în continuare. Ei sunt artizanii multor medalii importante pentru olimpismul românesc şi avem nevoie de astfel de succese în continuare. Împreună, putem duce stindardul României acolo unde a fost cândva Domnul Bellu nu trebuie să îşi încheie relaţiile cu COSR. Este cel mai mare antrenor al gimnasticii mondiale, nu contracandidatul meu”.
Funcţia de preşedinte COSR îl va face pe Alin Petrache să se retragă de la conducerea rugbyului românesc.“Federaţia Română de Rugby este bine pusă la punct. Am început să o dezvoltăm în urmă cu cinci ani, iar strategia va fi continuată de cel care va fi ales viitor preşedinte”, a conchis Petrache.
Alin Petrache va conduce forul olimpic în următorii doi ani. El preia locul vacant lăsat de Octavian Morariu, care a decis să se dedice rolului de membru în Comitetul Internaţional Olimpic.


Despre autor

Lucian Popa

Lucian Popa este proprietarul cotidianului online Arena Bihoreana, avand o bogata experienta ca si corespodent sportiv.

0 ComentariiFii primul care comenteaza!


Adauga un comentariu


(obligatoriu)